Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

maandag 9 mei 2016

Visballetjes

Visballetjes maken, is een goeie manier om kinderen vis te leren eten en het is eens iets anders dan gehaktballetjes.
 
De visballetjes die ik maakte, hebben een eerder zoete smaak door de rode paprika die ik erin gebruik. Zoet en kinderen gaan meestal heel goed samen.

Recept: Visballetjes


Ingrediënten voor 20 balletjes

500 g pangasiusfilet, in stukken gesneden
1 rode paprika, gekuist en in grove stukken
een handvol bladpeterselie
een scheutje citroensap
2 tenen look, geschild
peper en zout
1 tl korianderpoeder
een stukje rode chilipeper van 2 cm
2 el olijfolie
4 el lightroom
eventueel wat paneermeel als je het mengsel nog te nat vindt

Voorbereiding: 15 minuten
Koeltijd: minimum een uur
Baktijd per portie: 3 à 4 minuten

  • Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en blender tot een glad geheel.
  • Doe er eventueel wat paneermeel bij als je vindt dat het mengsel nog te nat is.
  • Proef even van het rauwe mengsel. Als het koud voldoende doorsmaakt is het OK. Bij verwarmen verliezen de kruiden wat aan sterkte, dus kruid zeker voldoende.
  • Laat het mengsel nu minimum een uur koelen in de koelkast.
  • Verwarm je frietpot op 180°C.
  • Maak met behulp van 2 lepels quenelles uit het mengsel en leg ze voorzichtig in de frituurpan.
  • Maak niet teveel quenelles in een keer, anders koelt je olie te snel af en dan bakken de balletjes niet goed.
  • Laat ze enkele minuten bakken tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Haal ze uit de frituurpan en laat ze ven uitlekken op keukenpapier.


Serveer met ketchup of zoetzure saus.
Dit is ook ideaal als aperitiefhapje.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten