Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

woensdag 11 mei 2016

Linguine met tomaten-sinaasappelroom

Deze zomerse pasta moet je zeker eens proberen. Een lekkere roséwijn erbij en je zomeretentje kan niet meer stuk.
 
Zowel sinaasappel als tomaat hebben de eigenschap een beetje zoet en een beetje zuur tegelijk te zijn. Ze passen dus heel goed samen. Het bittere van de schil en het pittige van de kruiden maakt het geheel af.
 
Laat je niet afschrikken door de combinatie.

Recept: Linguine met tomaten-sinaaasappelroom


Ingrediënten voor 4 personen

400 g linguine (kies eventueel glutenvrije pasta)
1 middelgrote ui, geschild en fijngesnipperd
2 bio-perssinaasappels, de schil geraspt en uitgeperst
6 el olijfolie
2 blikjes tomatenstukjes (let erop dat ze glutenvrij zijn)
peper en zout
1 tl suiker
400 g kippenfilet in blokjes
100 ml lightroom (kies eventueel een lactosevrij alternatief)
een handvol basilicumblaadjes voor de afwerking, de helft gesneden en enkele volledig laten
een beetje gesnipperde lenteui
enkele kerstomaten, in 4 gesneden
geroosterde pijnboompitten (het roosteren doe je in een droge pan)

Klaar in 30 à 40 minuten


  • Breng een ruime pot water aan de kook.
  • Terwijl het water opwarmt, maak je de saus.
  • Verwarm 4 el olijfolie in een pot en stoof hierin de ui glazig.
  • Voeg de tomatenstukjes, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil toe.
  • Kruid met peper en zout en een tl suiker.
  • Laat de saus 15 minuten pruttelen.
  • Ondertussen kook je de linguine al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de pasta af en spoel met heet water, zo zal hij minder gaan kleven.
  • Verwarm de  resterende olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes mooi bruin en gaar. Hou ze warm.
  • Als de saus wat is ingedikt voeg je de room toe. Warm de saus nog even goed door en kruid eventueel nog een beetje extra naar smaak.
  • Dresseer nu je borden.
  • Met behulp van een tang neem je een mooie hoeveelheid pasta. Schik deze midden op je bord.
  • Lepel er wat saus over en leg hierop enkele stukjes kip.
  • Werk af met de lenteui, gesnipperde basilicum, kerstomaten en pijnboompitten. Leg er nog een volledig blaadje basilicum bovenop en ga nog even met de pepermolen over je bord.


Je gasten zullen blij verrast zijn met dit zonnige gerecht.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten