Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

vrijdag 18 maart 2016

Quiche met prei, walnoten en blauwe kaas (veggie)

Noten zijn supergezond. Ze bevatten wel veel vet, maar het zijn voornamelijk onverzadigde vetten. Dat zijn de goeie vetten. Ze zorgen ervoor dat je slechte cholesterol daalt en je goeie omhoog gaat. Je haalt ze voornamelijk uit plantaardige olie, noten, maar ze zitten ook in vis.
 
Een handje noten per dag is niet alleen lekker, maar dus ook heel goed voor je hart en bloedvaten.
 
Iedereen aan de noten dus. Er zijn zoveel soorten dat er best wel eentje tussen zal zitten dat je heel graag lust.

Recept: Quiche met prei, walnoten en blauwe kaas



Ingrediënten voor 1 grote ronde quiche (4 à 6 personen)

1 bladerdeeg of kruimeldeeg (kant en klaar)
350 ml magere melk
5 eieren
peper
150 g gorgonzola, in blokjes
2 preien, gekuist, goed gespoeld en in ringetjes
een nootje boter
100 g walnoten, gehakt

Klaar in een uurtje

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Meng de eieren met de melk en klop tot een glad beslag.
  • Smelt de boter in een sauteuse en stoof de prei aan tot hij zacht is. Doe door een vergiet en druk er het meeste vocht uit.
  • Leg het deeg in de vorm en prik er gaatjes in.
  • Strooi de helft van de gehakte noten op de bodem.
  • Verdeel er de helft van de kaas tussen.
  • Doe de prei in de vorm.
  • Leg daarop de rest van de noten en de kaas en strooi er wat peper van de molen over.
  • Giet het eimengsel over de vulling.
  • Zet in de warme oven en laat 40 à 50 minuten bakken tot de quiche mooi gekleurd en gestold is.
  • Haal de quiche uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen.
  • Snij in mooie punten en serveer.


Geef er een witloofsalade bij.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten