Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

woensdag 2 maart 2016

Panzanella met gegrilde kip

Panzanella is een Italiaanse salade waarin oud brood wordt gebruikt. Nooit oud brood weggooien dus.

Oorspronkelijk is het eten voor de armen. Eenvoudig, lekker eten.

Het is een hele eenvoudige salade die je snel klaar maakt. Het gerecht is ook kleurrijk en door de geroosterde groenten vol van smaak. Dit gerecht is een prima gerecht om de groenten die je nog liggen hebt te verwerken.

Je kan de salade helemaal vegetarisch laten (doen we heel vaak) of je kan er gegrilde kip aan toevoegen zoals ik nu deed.

Omdat we ook graag in de winter de zomer eens in huis halen!

Recept: Panzanella met gegrilde kip



Ingrediënten voor 4 personen:

1 little gem, gespoeld en in reepjes gesneden
2 vleestomaten, in grove stukken gesneden
1 rode en 1 gele paprika, gekuist, ontpit en in grove stukken
1 aubergine, in 4 gesneden en dan in blokjes
2 kleine courgettes, ontpit en in blokjes
beetje citroensap
2 el provençaalse kruiden
peper en zout
olijfolie
1 ciabatta van een dag oud of ander oud brood in stukken getrokken
balsamicoazijn
pijnboompitten
basilicum
2 dikke kipfilets in plakjes van 1 cm
kippenkruiden

Klaar in 50 minuten


  • Verdeel de uitgelekte little gem over 4 diepe borden
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de paprikastukken samen met de aubergine en de courgette op een bakplaat. Strooi er peper en zout en de Provençaalse kruiden over. Doe er wat citroensap op tegen het verkleuren. Overgiet met een goeie scheut olijfolie. Meng alles goed zodat alle groenten met olie bedekt zijn.
  • Zet de schotel gedurende ongeveer 25 minuten in de oven of tot de groenten beetgaar zijn. Na 15 minuten voeg je de tomaten toe.
  • Meng de tomaten onder de andere groenten en zet nog 10 minuten in de oven.
  • Leg de broodstukken ook op een bakplaat en bedruip met olijfolie.
  • Zet het brood bij de groenten in de oven tot het mooi krokant is.
  • Grill ondertussen de kipfilet in een grillpan. Kruid met een beetje kippenkruiden.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  • Haal de groenten en het brood uit de oven en dresseer je borden.
  • Schep een mooie portie groenten op de sla en verdeel daarover een portie krokant brood.
  • Druppel wat balsamicoazijn over de salade.
  • Werk af met de plakjes kip, pijnboompitten en enkele blaadjes basilicum.


Een goed glaasje Italiaans wit erbij, ogen sluiten en wegdromen!! Salute !!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten