Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

donderdag 23 juni 2016

frambozenmuffins

Een zoet ideetje voor bij een speciaal ontbijt of een brunch. Meestal gaan we dan voor koffiekoekjes van bij de bakker.
 
Het vraagt nochtans weinig tijd om zelf iets lekkers te maken.
 
Deze muffins zijn ook veel lichter dan de meestal heel zoete en vette koffiekoeken (af en toe toch maar zondigen hoor).
 
Zijn frambozen niet je favoriete vruchtje, ga dan voor aardbeien of blauwe bessen of meng gewoon. Zo heb je telkens weer een ander smaakje.
 
Dit is een hele leuke om met de kinderen te doen.

Recept: frambozenmuffins



Ingrediënten voor 12 muffins

150 g frambozen
270 g bloem
1 kl bakpoeder
2 eieren
170 g suiker
1 kl vanille-extract
200 ml volle yoghurt

een muffinplaat van 12 en papiertjes of een siliconenvorm

Klaar in een half uurtje

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Meng in een kom de bloem met het bakpoeder.
  • Meng in een andere kom de yoghurt met de eieren, het vanille-extract en de suiker glad.
  • Meng nu het yoghurtmengsel bij de bloem.
  • Roer het beslag goed door met een houten lepel.
  • Meng de frambozen voorzichtig door het beslag.
  • Plaats de papieren vormpjes in de muffinplaat en verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Zet de plaat in de warme oven en bak 15 à 20 minuten.
  • Na 15 minuten controleer je of de muffins goed zijn door er met een metalen prikker in te steken. Als de prikker er droog uit komt dan zijn de muffins klaar.
  • Haal ze uit de oven.
  • Haal de muffins uit de muffinplaat en laat ze afkoelen op een rooster.


Serveer deze muffins bij een brunch of speciaal ontbijt of gewoon als tussendoortje.

De yoghurt in deze muffin vervangt de boter. Hierdoor bevatten deze muffins veel minder Kcal, maar blijven ze toch smeuïg. De yoghurt ondersteunt ook het zurige van de frambozen. Zeker eens proberen dus!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten