Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

donderdag 30 juni 2016

Tienerfood (en stiekem ook voor de grote): pastasalade

Onze tienermeiden zijn gek op pastasalades. Zeker in de zomer willen ze alle mogelijke variaties.
 
Het recept dat ik voor jullie maak vandaag is een absolute favoriet.
Het is pittig en een beetje zoet-zuur tegelijk.
 
Voeg extra groenten of andere groenten toe naar keuze en maak er je eigen salade van.

Recept: Tienerfood (en stiekem ook voor de grote) : pastasalade



Ingrediënten voor 4 à 6 personen

300 g spirelli of andere kleine pasta
400 g sperziebonen, gekuist en in stukken gebroken
500 g kerstomaten, in 4 gesneden
5 dikke zoetzure augurken in stukjes gesneden
1 marcassou salami, ontveld en in stukjes gesneden (200 à 300g)
gehakte peterselie
enkele blaadjes basilicum
peper en zout

8 el mayonaise of Griekse yoghurt (ongezoet natuurlijk)
2 el grove mosterd
4 el oplegvocht van de augurken


Klaar in een half uurtje.

  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
  • Voeg de pasta en de boontjes toe en gaar volgens de aanwijzingen die je op de verpakking van de pasta terug vindt. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
  • Doe de kerstomaten, de augurken en de gesneden salami in een grote kom.
  • Voeg de pasta en de bonen toe.
  • Voeg de peterselie toe.
  • Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
  • Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de mosterd en het oplegvocht.
  • Net voor het serveren meng je de dressing onder de salade.
  • Werk af met de blaadjes basilicum.


Serveer in een kom of een diep bord.
Zoek je een gezellig plaatsje in het zonnetje en eet de kom leeg met een lepel. Prettige vakantie!

Je kan de dressing ook apart serveren, zo kan iedereen zelf bepalen welke hoeveelheid hij neemt.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten