Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

woensdag 22 juni 2016

Snel hennepbrood

Helemaal gluten - en lactosevrij en heerlijk van smaak.

Ik maakte het voor bij een maaltijdsoep.

Het broodje was helemaal op, dat zegt genoeg.

Recept: snel hennepbrood



Ingrediënten voor 1 klein broodje (ongeveer 12 sneetjes)

100 g hennepzaad
https://www.pit-pit.com/hennepzaad.html
100 g hazelnoten
2 el olijfolie
2 eieren (M) (te vervangen door 2 kl no-egg + 4 el water als je geen eitjes mag eten)
1 tl zout
1,5 tl natriumbicarbonaat
1 geraspte appel
5 el boekweitvlokken

Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 30 à 40 minuten

  • Verwarm de oven op 160°C.
  • Bekleed een bakvorm van 750 ml met bakpapier.
  • Maal de hennep en de noten tot meel.
  • Meng de olie en de eieren  erbij.
  • Doe de geraspte appel erbij en meng alles goed.
  • Voeg het zout en het bicarbonaat toe.
  • Roer de boekweitvlokken eronder.
  • Doe het deeg in de bakvorm en strijk glad.
  • Zet gedurende 30 à 40 minuten in de warme oven tot het brood mooi bruin en krokant is.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Verdeel in sneetjes.

  • Serveer bij lekkere soep of gewoon zo uit het vuistje met een beetje goeie boter erop.
  • Meng er stukjes gedroogde abrikoos door of rozijnen en maak je eigen ontbijtbroodje.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!