Ik maakte het voor bij een maaltijdsoep.
Het broodje was helemaal op, dat zegt genoeg.
Recept: snel hennepbrood
Ingrediënten voor 1 klein broodje (ongeveer 12 sneetjes)
100 g hennepzaad
https://www.pit-pit.com/hennepzaad.html
100 g hazelnoten
2 el olijfolie
2 eieren (M) (te vervangen door 2 kl no-egg + 4 el water als je geen eitjes mag eten)
1 tl zout
1,5 tl natriumbicarbonaat
1 geraspte appel
5 el boekweitvlokken
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 30 à 40 minuten
- Verwarm de oven op 160°C.
- Bekleed een bakvorm van 750 ml met bakpapier.
- Maal de hennep en de noten tot meel.
- Meng de olie en de eieren erbij.
- Doe de geraspte appel erbij en meng alles goed.
- Voeg het zout en het bicarbonaat toe.
- Roer de boekweitvlokken eronder.
- Doe het deeg in de bakvorm en strijk glad.
- Zet gedurende 30 à 40 minuten in de warme oven tot het brood mooi bruin en krokant is.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Verdeel in sneetjes.
- Serveer bij lekkere soep of gewoon zo uit het vuistje met een beetje goeie boter erop.
- Meng er stukjes gedroogde abrikoos door of rozijnen en maak je eigen ontbijtbroodje.
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten