Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

woensdag 22 juni 2016

Snel hennepbrood

Helemaal gluten - en lactosevrij en heerlijk van smaak.

Ik maakte het voor bij een maaltijdsoep.

Het broodje was helemaal op, dat zegt genoeg.

Recept: snel hennepbrood



Ingrediënten voor 1 klein broodje (ongeveer 12 sneetjes)

100 g hennepzaad
https://www.pit-pit.com/hennepzaad.html
100 g hazelnoten
2 el olijfolie
2 eieren (M) (te vervangen door 2 kl no-egg + 4 el water als je geen eitjes mag eten)
1 tl zout
1,5 tl natriumbicarbonaat
1 geraspte appel
5 el boekweitvlokken

Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 30 à 40 minuten

  • Verwarm de oven op 160°C.
  • Bekleed een bakvorm van 750 ml met bakpapier.
  • Maal de hennep en de noten tot meel.
  • Meng de olie en de eieren  erbij.
  • Doe de geraspte appel erbij en meng alles goed.
  • Voeg het zout en het bicarbonaat toe.
  • Roer de boekweitvlokken eronder.
  • Doe het deeg in de bakvorm en strijk glad.
  • Zet gedurende 30 à 40 minuten in de warme oven tot het brood mooi bruin en krokant is.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Verdeel in sneetjes.

  • Serveer bij lekkere soep of gewoon zo uit het vuistje met een beetje goeie boter erop.
  • Meng er stukjes gedroogde abrikoos door of rozijnen en maak je eigen ontbijtbroodje.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten