Uitpakken met zelfgemaakte crackers bij het aperitief, dat is toch zalig. En het vraagt amper een inspanning.
De crackers zijn zonder bewaarmiddelen en meelverbeteraars, dus eet ze kraakvers op.
Recept: Speltcrackers met rozemarijn
Ingrediƫnten voor ongeveer 12 crackers
150 g speltmeel + extra
100 ml water
1 kl zout
sesamzaad
haverzemelen
gedroogde rozemarijn
een bakplaat bedekt met bakpapier
een deegrol
Klaar in een half uurtje
- Verwarm de oven op 200°C.
- Meng het speltmeel met het water en het zout.
- Kneed het deeg tot een bal.
- Leg de bal op het met een beetje meel bebloemde bakpapier.
- Bestrooi de bal met een beetje meel en rol uit tot een rechthoek van enkele mm dik.
- Strooi er nu wat haverzemelen, sesamzaad en rozemarijn over.
- Rol de deegrol er nog eens over zodat alle zaadjes een beetje in het deeg zijn gedrukt.
- Snij nu met een scherp mes 12 crackers
- Zet de plaat in de warme oven en laat 20 Ć 25 minuten bakken tot de crackers krokant zijn.
- Haal de plaat uit de oven en laat even afkoelen voor je de crackers van elkaar breekt.
Heerlijk met zelfgemaakte dips.
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten