Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

vrijdag 3 juni 2016

Speltcrackers met rozemarijn

Uitpakken met zelfgemaakte crackers bij het aperitief, dat is toch zalig. En het vraagt amper een inspanning.
 
De crackers zijn zonder bewaarmiddelen en meelverbeteraars, dus eet ze kraakvers op.

Recept: Speltcrackers met rozemarijn



Ingrediƫnten voor ongeveer 12 crackers

150 g speltmeel + extra
100 ml water
1 kl zout
sesamzaad
haverzemelen
gedroogde rozemarijn

een bakplaat bedekt met bakpapier
een deegrol

Klaar in een half uurtje

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Meng het speltmeel met het water en het zout.
  • Kneed het deeg tot een bal.
  • Leg de bal op het met een beetje meel bebloemde bakpapier.
  • Bestrooi de bal met een beetje meel en rol uit tot een rechthoek van enkele mm dik.
  • Strooi er nu wat haverzemelen, sesamzaad en rozemarijn over.
  • Rol de deegrol er nog eens over zodat alle zaadjes een beetje in het deeg zijn gedrukt.
  • Snij nu met een scherp mes 12 crackers
  • Zet de plaat in de warme oven en laat 20 Ć  25 minuten bakken tot de crackers krokant zijn.
  • Haal de plaat uit de oven en laat even afkoelen voor je de crackers van elkaar breekt.


Heerlijk met zelfgemaakte dips.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten