Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

vrijdag 17 juni 2016

Ovenrisotto met groene asperges, kerstomaten en knapperig spek

Vrouwen zijn meestal van het multitaskende type. Dit wil bvb. zeggen, eten maken en strijken tegelijk en daartussen de kinderen nog een les opvragen. Herkenbaar?
 
Om dit soort situaties op te vangen heeft men dus de ovenschotels uitgevonden. Half uurtje voorbereiding en dan hup de warme oven in en ondertussen kan je weer iets anders doen.
 
Ik heb voor jullie vandaag een heerlijke zomerse risotto, met een vleugje Zuiden.
 
Risotto uit de oven??? Het is mogelijk, probeer het maar.

Recept: Ovenrisotto met groene asperges, kerstomaten en knapperig spek.



Ingrediënten voor 6 personen

300 g risottorijst
500 g kerstomaten
1 bussel groene asperges
2 sjalotten
1 teentje look.
1/4 bussel peterselie
2 el olijfolie
1 l kippenbouillon (mag van 2 blokjes zijn)
1 dl witte wijn
peper en zout
75 g Parmezaanse kaas
2 el boter
250 g mager spek op sneetjes

een grote ovenbestendige pot

Voorbereiding: 30 minuten
Oventijd 40 à 45 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de kerstomaten in 2.
  • Snij het kontje van de asperges af en schil het onderste derde met een dunschiller. Snij vervolgens in stukjes van 1 cm.
  • Schil en snipper de sjalotten.
  • Schil en snipper de look.
  • Spoel en hak de peterselie.
  • Verwarm de kippenbouillon.
  • Rasp de kaas.
  • Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de speksneetjes erop.
  • Verwarm de olijfolie in een grote ovenbestendige pot (type Le Creuset).
  • Stoof de ui en de look glazig.
  • Voeg de rijst toe en roer om tot de korrels glazig zijn.
  • Blus met de witte wijn en laat de wijn volledig verdampen.
  • Voeg de warme kippenbouillon toe en roer om.
  • Dek de pot af en zet de pot in de warme oven gedurende 40 à 45 minuten.
  • Na 20 minuten roer je de risotto om en voeg je de asperges en tomaten toe.
  • Zet de pot opnieuw in de oven voor de rest van de gaartijd.
  • Zet nu ook het spek mee in de oven en laat het knapperig bakken.
  • Als alles klaar is roer je alles nog eens goed om.
  • Voeg de kaas, de boter en de peterselie toe en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  • Serveer de risotto in diepe borden en werk af met het krokante spek.


En nu strijk aan de kant en.....genieten !!!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!