Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

donderdag 2 juni 2016

glutenvrije snoepjes

Mensen die glutenvrij moeten eten botsen op heel wat muren. Zelfs in snoepgoed worden gluten verwerkt en zeg nu zelf, wie heeft er af en toe eens geen zin in iets zoet?
 
Deze glutenvrije dadel-kokosballetjes zijn heerlijk.

Recept: glutenvrije snoepjes



Ingrediƫnten voor ongeveer 20 balletjes

8 dikke dadels zonder pit
4 el witte amandelen of hazelnoten
6 gedroogde abrikozen
4 el quinoavlokken
4 el rozijnen
1 kl sesamzaad
6 el geraspte kokos + extra
8 el vloeibare honing

Klaar in een half uurtje + 2 uur koeltijd

  • Maal de dadels samen met de noten en de abrikozen heel fijn.
  • Doe het mengsel in een kom.
  • Meng er nu de overige ingrediĆ«nten onder.
  • Maak notengrote balletjes van het mengsel en rol ze door de extra kokos.
  • Leg ze op een schaaltje en laat ze 2 uur afkoelen in de koelkast.


Heerlijke snoepjes, ook al moet je niet zonder gluten door het leven.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten