Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

vrijdag 15 januari 2016

Gevulde courgettes met rijst, groenten en kip

Lekker licht, lekker veel groentjes en een knapperig korstje, dat wordt duimen en vingers aflikken.
 
Courgettes kan je makkelijk uithalen en vullen. Veel mensen gebruiken gehakt om deze veelzijdige groente op te vullen. Ik doe dit ook wel eens, maar vaak kies ik ervoor om het net iets lichter te maken en dan maak ik een lekkere mengeling van groenten, rijst en mager vlees of gevogelte.

Recept: Gevulde courgettes met rijst, groenten en kip



Ingrediënten voor 4 personen

2 middelgrote courgettes
4 el olijfolie
1 rode paprika
een halve prei
2 stengels groene selder
2 el kippenkruiden
2 el gehakte peterselie
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
peper
eventueel zout
250 g basmatirijst
2 kipfilets in kleine blokjes gesneden
100 g gemalen mozzarella

Voorbereiding: 30 minuten
Oventijd: 15 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een pot gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de rijst af en zet apart.
  • Kuis en ontpit de paprika en snij in kleine stukjes.
  • Kuis de prei en snij in kleine stukjes.
  • Kuis de selder en snij in kleine boogjes.
  • Verwarm 2 el olijfolie in een wokpan en bak de kippenblokjes mooi bruin. Kruid ze met 1 el kippenkruiden. Ze moeten nog niet volledig gaar zijn.
  • Haal de kip uit de wok en zet even apart.
  • Verwarm nu opnieuw 2 el olijfolie en roerbak de groentjes. Begin met de selder, die heeft het langste nodig. Doe er dan de prei en de paprika bij en roerbak tot de groenten beetgaar zijn.
  • Voeg een el kippenkruiden toe, wat peper,  de peterselie en de Provençaalse kruiden.
  • Roer goed om.
  • Voeg nu de rijst en de kip bij de groenten en meng goed door elkaar.
  • Kruid eventueel met extra zout.
  • Haal de wokpan van het vuur en zet even opzij.
  • Snij de courgettes in de lengte doormidden en haal met een parisiennelepel (zo'n bolletjeslepel) de pitjes eruit.
  • Schep nu in elke courgettehelft wat van het rijstmengsel.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe het rijstmengsel dat je over hebt in de schaal.
  • Plaats hierop de gevulde courgettes.

  • Strooi op de courgettes een dun laagje gemalen mozzarella.
  • Zet de schaal nu in de oven.
  • Als de kaas mooi gesmolten en gekleurd is, is het gerecht klaar.


Geef er een verse tomatensaus of een paprikasausje bij.

Wedden dat dit één van je favorieten wordt?

Lieve kookgroetjes van Katrijn !!