Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

dinsdag 12 januari 2016

Broodje ham-preisalade

Ook snelle broodjes vinden onze studenten in de examentijd zalig om te eten.

Deze ham-preisalade zit boordevol smaak en het vraagt je een klein half uurtje werk.

Haal krakende verse broodjes bij je warme bakker en beleg ze rijkelijk met het zelfgemaakte lekkers.

Recept: broodje ham-preisalade



Ingrediënten om 8 à 10 broodjes te beleggen

1 prei
250 g hespenblokjes
1/4 rode chilipeper
peper en zout
2 eieren
1 lente-ui
peterselie
1 kl mosterd
2 el mayonaise of yogonaise
2 el ketchup
broodjes naar keuze


Voorbereiding en bereiding: 30 minuten

  • Breng water aan de kook en kook de eieren in 8 à 10 minuten hard. Schrik ze in koud water en laat ze afkoelen.
  • Hak de hespenblokjes fijn.
  • Hak de ontpitte chilipeper fijn.
  • Hak een handvol peterselie fijn.
  • Hak 1 lente-uitje fijn.
  • Kuis en spoel de prei grondig. Verwijder een deel van het groen. Snij de prei in de lengte door en snij dan in fijne repen en dan in stukjes.
  • Blancheer de prei een minuutje in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken.
  • Pel de eieren en plet ze fijn met een vork.
  • Meng de hesp, peterselie, lente-ui, chili en prei onder het ei.
  • Meng in een kommetje de ketchup met de mayonaise en de mosterd. Meng nu onder de salade.
  • Kruid extra af met peper en een beetje zout.
  • Snij je broodje doormidden en beleg het rijkelijk met de salade.


Wedden dat je nooit nog een hamslaatje koopt in de supermarkt of bij de slager?

Smakelijk !!

Lieve kookgroetjes van Katrijn !!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten