Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

vrijdag 22 januari 2016

Ovenschotel met pestokip en veel kleurrijke groenten

Neem er echt even tijd voor.
 
Zelf pesto maken is niet moeilijk en het smaakt pakken beter dan uit een supermarktpotje. Je weet wat er allemaal in gaat en dat is de dag van vandaag super belangrijk. Welk merk je ook koopt, het bevat bewaarmiddelen, smaakmakers en verdachte E-nummertjes.
 
Als je heel verse ingrediënten gebruikt en het potje nadien koel bewaart, kan je het wel 3 weken gebruiken.
 
Giet er elke keer als je een schep nam een klein beetje olijfolie over. Zo sluit je de pesto af voor schadelijke bacteriën.

Recept: Ovenschotel met pestokip en veel kleurrijke groenten



Kcal:613.5,  E:39.7g,  KH:39.2g waarvan15.6g suikers, Vezels: 12.1g, Vetten:30.3g waarvan 5.3 verzadigd


Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets van 150 g
400 g trostomaatjes
500 g sperziebonen
250 g jonge spinazieblaadjes
1 rode paprika
600 g vastkokende aardappelen
2 dikke winterwortelen
peper en zout
6 el olijfolie

Voor 300 g pesto

60 g basilicum (ongeveer 2 grote plantjes)
60 g Parmezaanse kaas
60 g pijnboompitten
1,5 dl olijfolie
een beetje citroensap
peper en zout
1 teentje look


Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding en oventijd: 30 minuten


  • Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook.
  • Verwarm de oven op 200°C.

  • Maak ondertussen de pesto.
  • Snij de Parmezaan klein en doe hem samen met de basilicumblaadjes, de pijnboompitten en het geschilde teentje look in een blender. Voeg de olijfolie toe en mix alles goed. Laat iets minder draaien als je de pesto liever wat grover wil.
  • Voeg een beetje citroensap, peper en zout toe.
  • Doe in een bokaaltje dat je kan afsluiten en zet koel weg.


  • Schil de aardappelen en snij in reepjes of blokjes.
  • Schil de wortelen en snij in reepjes of blokjes (dezelfde grootte als de aardappelen).
  • Blancheer de aardappelen 2 minuten in het kokende water. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken in een vergiet.
  • Blancheer in hetzelfde water de wortelen. Giet ze af en zet even apart.
  • Knip de trostomaatjes in trosjes van 2 of 3 tomaatjes.

  • Maak een insnede in de dikke kant van de kipfilet. Snij zo diep mogelijk zonder aan de andere kant het vlees te doorprikken.
  • Doe met behulp van een smalle lepel -of gebruik een spuitzakje als je dat hebt- wat pesto in de kipfilet. Snij een klein stukje van het kippenhaasje (dat flapje dat er altijd aan zit) en doe dit in het gaatje dat je maakte, zo blijft de pesto erin.
  • Verwarm 2 el olijfolie in een pan en bak de kipfilets rondom goudbruin. Kruid ze met peper en zout. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze op een bord.

  • Breng opnieuw water aan de kook.
  • Kuis ondertussen de boontjes, breek ze in stukken en doe ze in het kokende water.
  • Laat de boontjes garen (niet plat laten koken).
  • Vet ondertussen een ovenschotel in met een beetje olijfolie (2 el) en leg er de aardappelen in.
  • Zet de schotel 10 minuten in de oven.
  • Doe nu de wortelreepjes in de ovenschaal.
  • Leg de kipfilets er bovenop en strijk nog een beetje extra pesto op de kipfilets.
  • Zet de schotel opnieuw in de oven gedurende 15 minuten.

  • Giet de boontjes af en doe ze in de warme pot. Sluit de pot goed af.
  • Kuis de paprika en snij in blokjes.
  • Doe nu 2 el olijfolie bij de boontjes en stoof ze even aan. Voeg de paprika toe en kruid met peper en zout.
  • Als de paprika bijna gaar is voeg je de spinazie toe. Laat de spinazie rustig slinken.
  • Dek de pot goed af zodat alles warm blijft.

  • Leg nu de tomaatjes in de ovenschotel en laat alles nog 5 minuten verder garen.


Dit gerecht zit boordevol smaak, het vult goed door de vele groenten en het bevat weinig Kcal.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!