Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

maandag 4 januari 2016

Wraps met garnalen en Griekse chiliyoghurt

Na een paar weekjes kerstvakantie en veel musicalplezier met de jongste dochter (www.MuzArt.be) ga ik jullie opnieuw verwennen.

Ik wil jullie graag het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar !! Dat het nieuwe jaar mag brengen, wat het oude steeds vergat !!

Vandaag maak ik voor jullie een lichte "na de feestdagen lunch". Iedereen kan na alle zware eetfestijnen wel iets minder heavy verdragen.

Deze lunch is snel klaar en makkelijk de avond van tevoren te maken, zodat je hem makkelijk kan meenemen naar je werk of in je schooltas.

Het is ook nog eens budgetvriendelijk. Dat is ook altijd welkom na de pakjestijd.

Recept: Wraps met garnalen en Griekse chiliyoghurt



Ingrediƫnten voor 4 personen:

8 kleine meergranenwraps (Albert Heijn)
1 potje Oikos Griekse natuuryoghurt (ongezoet)
2 Ć  3 el zoete chilisaus
500 g reuzengarnalen (diepvries) of  ongeveer 40 stuks (middelste formaat)
1 groentebouillonblokje
peper en zout
0,5 komkommer
3 trostomaten
een klein zakje gemengde jonge slablaadjes

Voorbereiding en bereiding : 30 minuten

  • Breng water aan de kook met het groentebouillonblokje.
  • Voeg de bevroren garnalen toe en laat ze enkele minuten pruttelen tot ze net gaar zijn. Kook ze niet te lang, anders worden ze taai.
  • Giet ze af en laat ze volledig afkoelen. Verwijder eventueel nog een staartje als je voor cocktailgarnalen koos.
  • Kruid de garnalen met peper en een beetje zout.
  • Meng de yoghurt met de chilisaus.
  • Maak brede linten van de komkommer met behulp van een schaaf of een mandoline.
  • Snij de tomaten in 4 en ontpit ze. Snij ze vervolgens in dunne reepjes.
  • Leg de wraps open op je werkblad.
  • Schep op elke wrap een schepje saus en smeer het mooi open.
  • Leg op elke wrap een beetje sla.
  • Leg hierop enkele komkommerlinten en wat tomatenreepjes.
  • Leg op elke wrap 5 mooie garnalen.

  • Vouw de wrap nu aan de zijkanten een beetje in, zodat straks na het oprollen de kanten dicht blijven en je geen lekkers verliest als je erin bijt.
  • Rol de wraps op. Steek ze eventueel vast met een prikker.
  • Snij de wraps schuin doormidden en dresseer je bord eventueel met extra groenten erbij.
  • Als je de wraps maakt om ze de dag erna mee te nemen, pak ze dan in in boterpapier zodat ze niet uitdrogen als je ze in de koelkast bewaart.


Een smakelijk nieuw jaar gewenst !!

Lieve kookgroetjes van Katrijn !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten