Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

donderdag 21 januari 2016

maaltijdsoep met quinoa, veel groenten en kippenballetjes

Een maaltijdsoep is altijd leuk en lekker. Het is snel klaar, het is voedzaam en iedereen lust het.

Vandaag maak ik jullie een maaltijdsoep waarin quinoa is verwerkt.
Quinoa is afkomstig uit Zuid-Amerika. Het is van dezelfde familie als amarant.
Het is geen graan, maar het wordt vaak op die manier gebruikt in de keuken. Eigenlijk zijn het zaden van een plant die wel 3 meter hoog kan worden.

Het is een bron van eiwitten, koper en magnesium en niet onbelangrijk voor veel mensen, het is glutenvrij.

Recept: Maaltijdsoep met quinoa, veel groenten en kippenballetjes

Kcal: 318, E: 17.9g, KH: 25.3g waarvan 8g suikers, Vezels: 4.8g, Vetten: 14.4g waarvan 4.6g verzadigd

Reken voor een stuk brood naar keuze (bij ons werd het Turks brood) van ongeveer 200 g ongeveer 100 Kcal meer.



Ingrediƫnten voor 6 personen:

200 g quinoa (ik koos driekleuren)
4 kleine wortelen of 1 dikke winterpeen
3 stengels groene selder
200 g verse spinazieblaadjes
1 grote rode paprika
1 middelgrote ui
2 teentjes look
3 liter kippenbouillon (mag van blokjes die indien nodig glutenvrij zijn)
2 el olijfolie
500 g (glutenvrij) kippengehakt
3 el (glutenvrij) paneermeel
1 el mild paprikapoeder
1 el gedroogde oregano
peper
een snuifje natriumbicarbonaat


Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 10 Ć  15 minuten

  • Doe de quinoa in een zeef en spoel goed tot het water helemaal helder is.
  • Schil de wortelen en snij ze in schijfjes of blokjes.
  • Kuis de selder en snij in boogjes.
  • Spoel de spinazieblaadjes en verwijder harde steeltjes.
  • Kuis de paprika en snij in blokjes.
  • Schil de ui en snipper fijn.
  • Schil de look en snij heel fijn.
  • Meng het gehakt met het paneermeel, het paprikapoeder en de oregano. Draai er notengrote balletjes van.
  • Verwarm de olijfolie in een pot en stoof de ui en de look even aan. Laat niks aanbakken anders gaat alles bitter smaken.
  • Voeg de groenten, behalve de spinazie toe en stoof even mee aan.
  • Blus de groenten met de kippenbouillon en breng aan de kook.
  • Voeg de quinoa toe en laat zo lang koken als er op de verpakking staat.
  • Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de balletjes toe aan de soep en laat ze garen.
  • Kruid de soep met wat peper en voeg het natriumbicarbonaat toe. Dit zorgt ervoor dat de spinazie zijn mooie groene kleur zal behouden.
  • Zet het vuur uit en voeg nu de spinazieblaadjes toe. Laat ze slinken in de warme soep.
  • Dien de soep op in mooie kommen en geef er lekker stuk brood naar keuze bij.


Zo'n soep verwarmt niet alleen buikjes maar ook harten, geloof me.

Lieve kookgroetjes van Katrijn !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten