Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

vrijdag 29 januari 2016

Penne met tomatensaus, spinazie en ricotta

Een lekkere vegetarische pasta, daar is iedereen hier thuis gek op.
 
Als iedereen al 1 dag per week veggie zou eten, dan zou het milieu al heel wat geholpen zijn. Elk klein steentje helpt.
 
Het is toch niet logisch dat heel wat plantaardige dingen worden verbouwd om eerst aan de dieren te geven als voedsel om dan pas bij de mens uit te komen.
Met al de gewassen kunnen we rechtstreeks heel wat meer mensen eten geven, dan met een dier dat eerst met ons lekkers gaat lopen.
 
Toch maar eens even bij stil staan!

Recept: Penne met tomatensaus, spinazie en ricotta



Ingrediƫnten voor 4 personen:

800 g tomaten in stukken gesneden
1 klein potje tomatenpuree
2 kleine of 1 middelgrote ui, geschild en gesnipperd
2 teentjes look, geschild en in stukjes gehakt
tijm
oregano
basilicum
peper en zout
2 el olijfolie

350 g volkoren penne
600 g verse jonge bladspinazie gespoeld en van de harde steeltjes ontdaan
4 romatomaten, ontpit en in stukjes gesneden

250 g ricotta
zwarte peper van de molen

Voorbereiding met het maken van verse saus: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten

  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
  • Verwarm ondertussen de olijfolie in een stevige pot en stoof de ui en de look aan. Zorg dat er niks gaat aanbakken.
  • Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe samen met een scheutje water.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Breng de saus aan de kook en zet dan je vuur lager. Laat zo een kwartiertje sudderen.
  • Kook nu de penne een minuutje minder dan op de verpakking staat aangegeven. Hij zal straks nog verder garen in de saus.
  • Verwijder nu harde takjes van kruiden uit de saus en pureer de saus.
  • Kruid de saus met peper en zout.
  • Giet de penne af en spoel onder warm water. Laat goed uitlekken en zet even opzij.
  • Verwarm de tomatensaus opnieuw goed en voeg per portie de spinazie toe. Laat elke portie een beetje slinken voor je een nieuw deel toevoegt. Blijf goed roeren. Let erop dat je vuur niet te hard staat zodat de saus niet gaat aanbranden.
  • Als alle spinazie in de saus is, voeg je de penne en de tomatenstukjes toe. Meng goed zodat de penne helemaal bedekt is met saus.
  • Schep een mooie portie in een diep bord en schep hierop een toefje ricotta. De ricotta zal door de warmte van je pasta lekker romig uitsmelten.
  • Werk je bord af met wat zwarte peper van de molen.


Wedden dat je niet eens aan vlees zal denken terwijl je dit bordje leeg schept?

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten