Ik keek op een luie zaterdag in mijn koelkast en verzamelde alles wat ik nog had. Hiermee maakte ik deze lekkere salade speciaal voor onze studerende meiden.
Enkel nog een lekker vers stokbrood halen bij de bakker.
Een half uurtje werk en hop, aan tafel.
Recept: Witloof-spekjessalade
Ingrediƫnten voor 4 personen
2 dikke witloofstronken of 4 kleintjes
1 granny smith appel
een beetje citroensap
studentenhaver
oude kaas
spekjes/hespenblokjes
peterselie
lente-ui
een beetje rucola of andere sla die je over hebt
bleekselder (een stengel of 2)
mini-trostomaatjes
hazelnootolie
50 ml olijfolie
25 ml wittewijnazijn
1 kl mosterd
1,5 el vloeibare honing
peper en zout
Voorbereiding en bereiding : 30 minuten
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij het witloof in 2 en dan in dunne reepjes (in de lengte). Leg onderaan op een mooi bord.
- Snij plakjes van de appel en snij ze dan in dunne reepjes. Strooi ze over het witloof.
- Druppel er een beetje citroensap over.
- Snij de oude kaas in lucifers en leg ze op het bord.
- Strooi er wat studentenhaver over.
- Hak de peterselie en strooi over de salade.
- Hak de lente-ui en de selder fijn en leg op de borden.
- Druppel er een beetje hazelnootolie over en kruid met peper en een beetje zout.
- Leg er een beetje rucola bovenop.
- Bak nu de spekjes in een droge koekenpan. Giet overtollig vet af en schep ze over de salade.
- Versier nog met een partje kerstomaat.
- Maak een dressing van de olijfolie, wittewijnazijn, mosterd en honing.
- Serveer de dressing apart.
- Geef er knapperig stokbrood bij.
Brainfood voor onze studenten in examentijd. Ze hebben gesmuld !
Smakelijk !!
Lieve kookgroetjes van Katrijn !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten