Het vlees van kippenbillen is veel malser dan een kippenborstfilet. Het heeft ook veel meer smaak. Kies daarom al eens meer voor een billetje of een boutje. Je hebt niet alleen extra smaak, maar ook extra plezier doordat je met je handen kan eten. Om duimen en vingers af te likken !!
Recept: Kippenbillen met heel veel smaak
Ingrediƫnten voor 8 personen
8 dikke kippenbillen
500 g kastanjechampignons
200 g magere spekjes
1 dikke ui
4 el sesamzaad
Alprosojavloeibaar
peper en zout
kippenkruiden
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 40 Ć 50 minuten
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Smelt 2 el Alprosoja in een stevige pan en bak de kippenbillen in porties goudbruin.
- Leg ze op een ingevette ovenschaal.
- Kruid ze met peper en zout en een beetje kippenkruiden.
- Kuis de champignons en snij ze in 4 of meer afhankelijk van de grootte.
- Schil de ui en snij hem eerst in 2 en dan in halve ringen.
- Verdeel de champignons en de ui tussen de kippenbillen.
- Verdeel de magere spekjes ook over de ovenschaal.
- Verdeel nog een beetje Alprosoja over de billen en schuif dan in de warme oven.
- Laat ongeveer 40 minuten garen. Het vlees moet mooi wit zijn. Als je in het dikste van de bil even prikt en het vocht dat eruit loopt is doorschijnend en niet meer roos dan is de bil gaar.
- 10 minuten voor het einde van de gaartijd bestrooi je de billen met het sesamzaad.
- Zet de oven nog even op hete lucht/grillstand zodat de billen extra krokant worden.
- Serveer met rijst en currysaus en groenten naar keuze.
Lekker smikkelen maar !!
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten