Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

woensdag 29 juni 2016

Salade met gerookte forel

Een lichte lunchsalade die je ook als voorgerechtje kan serveren. Handig toch.
 
Varieer met de groenten die je in huis hebt en maak telkens een nieuwe combinatie. Zo blijft het boeiend en krijg je op een eenvoudige manier je dagelijkse groenteportie binnen. Kies voor een zachte groente in combinatie met iets knapperigs, dat maakt het eten van je salade interessanter.
 
Ik gebruik sesamzaad en pijnboompitten om af te werken, maar kies ook eens voor gehakte walnoten en zonnebloempitten of cashewnoten en pompoenpitten. Duizenden mogelijkheden !
 
Hou je niet van gerookte forel, kies dan gerookte makreel, heilbot of zalm.

Recept: Salade met gerookte forel



Ingrediënten voor 4 personen

48 kerstomaten (ongeveer 600 g)
100 g sojascheuten (taugé)
100 g peultjes
4 el geroosterd sesamzaad
4 el geroosterde pijnboompitten
8 el frambozenazijn
4 el hazelnootolie
4 lente-uitjes
peper en zout
bieslooksprietjes om af te werken
250 g gerookte forel

Klaar in een half uurtje.

  • Kuis de peultjes.
  • Breng water aan de kook en blancheer de peultjes gedurende 2 minuten. Giet ze af, laat uitlekken en hou apart.
  • Snij de kerstomaten in 2.
  • Kuis de lenteuitjes en snij in ringetjes.
  • Verdeel de tomaten over 4 borden.
  • Verdeel de sojascheuten over de borden.
  • Schik de peultjes erbij.
  • Strooi de lenteui over de groenten.
  • Kruid de groenten met peper en zout.
  • Strooi de helft van het sesamzaad over de groenten.
  • Doe per bord 2 el frambozenazijn en 1 el hazelnootolie over de groenten.
  • Verdeel de forel over de salade.
  • Werk af met de pijnboompitten en de andere helft van het sesamzaad.
  • Schik er enkele bieslooksprietjes op.


Serveer met enkele sneetjes getoast brood of een cräcker naar keuze.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten