Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

dinsdag 28 juni 2016

Snelle veggie pasta met zongedroogde tomaten

Pasta maakt nu eenmaal deel uit van onze keuken. We zijn er allemaal verzot op.
Soms met heel veel groenten, soms heel eenvoudig met ansjovis en krokant broodkruim, soms lekker heavy met kaas en ga zo maar door. Pasta komt toch 1 keer per week op tafel in ons gezin.
 
Kies zoveel mogelijk voor volkoren producten. Zo ben je zeker dat de goeie stoffen er nog in zitten. Je eet er ook minder van omdat je er sneller door verzadigd bent. Volkoren verstoort je bloedsuikerspiegel ook minder waardoor je minder snel weer honger zal hebben.
 
Maak je porties ook niet te groot. 100 g pasta per persoon is meer dan voldoende. Hiermee dek je de aanbreng van koolhydraten meer dan voldoende. Een teveel aan koolhydraten komt uiteindelijk ook als extra isolatie bovenop je billen.

Recept: Snelle veggiepasta met zongedroogde tomaten



Ingrediƫnten voor 4 personen:

400 g penne rigate
3 dl kookroom (eventueel light)
1.5 dl water
1 middelgrote ui, geschild en gesnipperd
300 g zongedroogde tomatenreepjes op olie, uitgelekt
75 g geraspte Parmezaanse kaas
gehakte platte peterselie
peper en zout
enkele blaadjes basilicum voor de afwerking

Klaar in een half uurtje

  • Breng licht gezouten water aan de kook (reken 1 liter per 100 g pasta).
  • Kook de pasta 1 minuut minder dan op de verpakking staat aangegeven. Hij gaart straks in de saus nog wat verder.
  • Giet af, laat uitlekken en hou warm.
  • Doe de olie in een pan en warm deze op.
  • Stoof de ui glazig in de olie.
  • Voeg de zongedroogde tomaten toe en stoof even mee.
  • Voeg de room, het water en de kaas toe en warm alles goed door.
  • Doe de peterselie door de saus.
  • Voeg de pasta goed en meng goed zodat de pasta goed door saus is omgeven.
  • Kruid goed met peper en zout.
  • Dien op in diepe borden en werk af met basilicum.

Het is bewezen dat te plat gekookte pasta slecht is voor je bloedsuikerspiegel. Het zetmeel dat erin zit heeft door het te ver garen al een andere samenstelling (is al uiteen gevallen in kleinere deeltjes) waardoor je bloedsuikerspiegel wel snel gaat stijgen. Hou het dus bij al dente.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten