Er zijn heel veel soorten tomaten. Ik vind het daarom ook zo leuk om ze te combineren in een soep. De ene smaakt wat zuurder, de andere wat zoeter. In combinatie met de paprika en het zoete gerookte paprikapoeder is dit heerlijk.
Als je gerookt paprikapoeder koopt, kijk dan niet op een cent. De kwaliteit van dit poeder is heel belangrijk als je een verfijnd gerecht op tafel wil zetten. Goedkope poeders zijn vaak gewoon bijgekleurd, dus ga voor het betere spul.
Gerookte paprika-tomatensoep met balletjes
Ingrediënten voor ongeveer 4 liter soep
4 romatomaten
4 pruimtomaten
een blikje tomatenblokjes van 400 g
1/2 liter tomatenpassata
1 wortel
2 zoete rode puntpaprika's
1 kl gerookt paprikapoeder
2 el gehakte Italiaanse kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn
1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden (glutenvrij)
peper en zout
3 liter water
500 g glutenvrij gehakt
4 el olijfolie
enkele lente-uitjes in ringetjes gesneden
Klaar in 40 minuten
- Verwijder de groene kontjes uit de tomaten en snij de tomaten in stukken.
- Schil de wortel en snij in stukken.
- Ontpit de paprika's en snij ze in stukken.
- Verwarm de olijfolie in een soeppot en voeg de groenten toe.
- Stoof de groenten even aan.
- Strooi het paprikapoeder erover en bak even mee.
- Giet de tomatenblokjes en de passata in de pot en roer om.
- Voeg de kruiden en het water toe en breng aan de kook.
- Laat gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot alles goed gaar is.
- Maak ondertussen kleine balletjes van het gehakt.
- Breng water aan de kook en voeg de balletjes toe. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar. Giet ze af en hou apart.
- Als de soep gaar is, haal je ze door de blender.
- Kruid ze af met peper en zout en de gedroogde Italiaanse kruiden.
- Voeg de balletjes toe aan de soep en warm de soep nog even goed door.
- Verdeel de soep over kommen of soepborden en strooi er nog een beetje lenteui over.
Smakelijk eten en....de balletjes eerlijk verdelen hé !
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
ga het nu maken bedankt
BeantwoordenVerwijderen