Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

dinsdag 21 juni 2016

Aspergequiche met zongedroogde tomaten

Om nog even te genieten van de laatste asperges dit seizoen.

Recept: Aspergequiche met zongedroogde tomaten



Ingrediënten voor 1 ronde quiche (4 à 6 personen)

1 bladerdeeg kant en klaar
10 mooie asperges
3 el zongedroogde tomaten op olie
peper en zout
verse jonge tijm
2.5 dl room
4 eieren
Parmezaanse kaas (stuk)
Groene asperges, waarvan je de kopjes gebruikt om te versieren en de rest verwerkt in een salade (alles even blancheren)

Voorbereiding : 30 minuten
Oventijd: 10 + 3o à 35 minuten

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de asperges en verwijder het houtachtige uiteinde.
  • Kook de asperges gaar in ongeveer 6 à 8 minuten.
  • Giet ze af en laat ze heel goed uitlekken. Dep ze eventueel nog extra droog met keukenpapier.
  • Leg de bladerdeeg in de quichevorm en leg er een bakpapier op met daarop bakbonen of bakparels.
  • Schuif het deeg in de warme oven en bak het deeg 10 minuten blind.
  • Ondertussen laat je de zongedroogde tomaten uitlekken en snij je ze in reepjes.
  • Hak de tijm heel fijn.
  • Roer de eieren los met de room en kruid dit mengsel met peper en zout.
  • Haal het deeg uit de oven, verwijder het papier met de bakbonen en zet de oven nu op 180°C.
  • Leg de asperges in stervorm op het deeg. Snij de asperges eventueel zo dat het makkelijk gaat. De afgesneden stukken leg je tussen de rest.
  • Verdeel de zongedroogde tomaten over het deeg.
  • Bestrooi met tijm.
  • Giet het eimengsel erbij.
  • Rasp er een beetje Parmezaan over.
  • Zet de quiche nu 30 à 35 minuten in de oven tot ze mooi bruin en gestold is.
  • Haal uit de oven, laat even afkoelen en werk af met de groene aspergekopjes.


Serveer met een lekkere gemengde salade waarin je de rest van de groene asperges verwerkt.



Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten