Een volledig pastagerecht klaarmaken in een half uurtje? Ja dat kan ! En helemaal vers zelfs. Op de kruidenkaas na, komt er niks uit een doosje of pakje.
Je ziet het is dus zeker mogelijk om na een lange werkdag toch nog snel zelf te koken.
Gehakt is en blijft een favoriet van groot en klein. We eten per persoon al zo'n 7 kg vlees minder per jaar, dat is heel goed, maar gehakt blijft in de top 3 staan van meest gegeten vlees.
Recept: Farfalle met gehakt en kruidenkaas
IngrediĆ«nten voor 4 Ć 6 personen (afhankelijk of je grote of kleine eters hebt):
500 g gemengd gehakt (runds-varken bevat minder vet, dan varken-kalfs)
700 g preiwit (bewaar het groen voor de soep)
1 ui
400 g farfalle
200 g kruidenkaas (type Philadelphia)
4 el olijfolie
20 g bladpeterselie of 1 plantje
peper en zout
Klaar in een half uurtje.
- Zet een grote pot gezouten water op en breng aan de kook.
- Ondertussen kuis je de prei, spoel je hem goed en snijd je hem in ringen.
- Schil de ui en snipper hem fijn.
- Kook nu de farfalle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm nu 2 el olijfolie in een pan en stoof de prei zacht.
- Haal de prei uit de pan en reinig de pan met wat keukenpapier (let op de pan is warm!)
- Verwarm opnieuw 2 el olijfolie en bak de ui lichtjes aan. Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Giet de pasta af (vang een beetje kookvocht op) en hou warm.
- Roer de kruidenkaas onder het gehakt en boeg ook de prei toe.
- Warm dit goed door en kruid met peper en zout.
- Meng het gehakt-preimengsel door de pasta.
- Hak de peterselie fijn. Hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking.
- Meng de gehakte peterselie door de pasta.
- Voeg het opzij gehouden kookvocht toe, zo krijg je een mooie saus (het zetmeel van de pasta zit nu in het kookvocht en helpt de saus een beetje binden).
- Verdeel de pasta over diepe borden en werk af met de overgehouden blaadjes peterselie.
Of hoe eenvoudig heel lekker kan zijn....EN VERS!
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten