Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

woensdag 15 juni 2016

Ovengegaarde vis met geroosterde groenten

Ik hou van lekker eten - maar dat wisten jullie al, denk ik toch. Nog meer hou ik van lekker eten en weinig vuile vaat.
Het receptje dat ik vandaag voor jullie klaar heb, maakt exact 2 ovenplaten en 1 pot vuil. Hoe leuk is dat.

Gerechten die weinig voorbereiding vragen en dan de oven in gaan zijn nog interessanter. Tijdens de gaartijd kan je gewoon nog even iets anders doen. Aperitieven bijvoorbeeld (Jammer genoeg heet dat aperitief in de week soms strijk.).

Dit gerecht maak je natuurlijk perfect klaar als je vrienden wil ontvangen en dan laat je de strijk maar even aan de kant en haal je een lekker flesje boven.

Een half uurtje voorbereiding en 40 minuten oventijd. Zalig toch !

Recept: Ovengegaarde vis met geroosterde groenten



Ingrediënten voor 4 personen:

800 g vaste vis (roodbaars, pangasius,...) in mooie stukken.
8 mooie stevige wortels in een bos
8 bosuitjes
1.2 kg vaste aardappelen, goed gewassen
150 g doperwten (diepvries)
peper en zout
2 el sesamolie
4 el olijfolie
2 el vloeibare honing
1 el gedroogde dille
een beetje citroensap
gehakte peterselie

2 bakplaten bedekt met bakpapier
1 kookpot

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snij de wortels van het loof en laat een stukje groen zitten. Schil de rest van de wortel met een dunschiller en verwijder het harige worteltje.
  • Breng gezouten water aan de kook en kook de wortels beetgaar gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Ondertussen snij je de aardappelen in stukken. Schil ze niet.
  • Doe de wortelen in een vergiet en laat ze uitdampen.
  • Breng opnieuw gezouten water aan de kook en kook de aardappelen beetgaar in ongeveer 5 minuten.
  • Kuis de bosuitjes, snij vuile uiteinden weg, maar laat ze verder heel.
  • Leg de wortelen afwisselend met een bosuitje aan één kant van de bakplaat.
  • Kruid ze met peper en zout en besprenkel met de sesamolie en 1 el olijfolie.
  • Verdeel de honing over de groenten.
  • Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
  • Leg de aardappelen aan de andere kant van de bakplaat.
  • Kruid ze met een beetje zout en doe er 2 el olijfolie over.
 
  • Op de andere ovenplaat leg je de stukken vis.
  • Kruid ze met peper en zout en de gedroogde dille.
  • Doe een beetje citroensap over de vis en verdeel de laatste el olijfolie erover.
  • Zet de groenten in de warme oven gedurende 40 minuten.
  • 15 minuten voor het einde van de gaartijd doe je de doperwten bij de groenten en schuif je de vis mee in de oven. Zo is uiteindelijk alles samen gaar.
 

  • Haal de schalen uit de oven en strooi gehakte peterselie over de groenteschotel.
  • Verdeel de vis en de groenten over de borden.
 
Door het roosteren van de groenten krijgen ze een heel intense smaak. Genieten zou ik zeggen!
 
Heb je liever vlees dan vis, dat kan natuurlijk ook. Grill dan kipfilets of lamsfilet in je grillpan en serveer ze bij de groenten.
 
Lieve kookgroentjes van Katrijn!!!