Ik vroeg me al lang af of pasta wel kon in de slowcooker. Ja dus, dit recept bewijst het.
Alles in de kom en laat de machine zijn werk maar doen.
Super lekker, super smeuïg.
Wie zwicht er nu niet voor de smaak van gesmolten kaas, mmmmmmmmmm.
Wie zwicht er nu niet voor de smaak van gesmolten kaas, mmmmmmmmmm.
Recept: Macaroni met kaas en bacon in de slowcooker
Ingrediënten voor 4 personen
400 g volkoren macaroni of andere kleine pasta
180 g geraspte mozzarella
180 g geraspte cheddar
250g magere baconreepjes
100 g doperwten (diepvries)
2 eitjes, losgeklopt
500 ml lightroom 10%
375 ml volle melk
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1/2 theelepel Worcestersaus
een beetje olijfolie
3/4 uur op high en 3/4 uur op low
- Wrijf de kom van je slowcooker in met een beetje olijfolie.
- Doe de pasta samen met alle andere ingrediënten behalve de erwtjes in de kom en meng goed door elkaar.
- Dek de kom af en zet de slowcooker gedurende drie kwartier op high.
- Roer het gerecht elk kwartier goed door tijdens de high-tijd.
- Voeg de erwtjes toe.
- Zet daarna de slowcooker nog drie kwartier op low zodat de pasta verder gaart en al het vocht wordt opgenomen. Roer nog één keer door.
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten