Aan de slag met smaken en kruiden en proberen maar dus. Het huis geurde heerlijk tijdens de bereiding en het vlees was zo zacht dat het heel eenvoudig in draadjes uiteen was te trekken. De smaken zaten goed en de pot was snel leeg, dus ik dacht....delen maar dat recept !
Recept: Kalkoen in de slowcooker
Ingrediënten voor 6 à 8 personen
een kalkoenfilet van 1.3 kg
3 kleine uien of 1,5 dikke ui
1/2 tl chilipoeder
1 tl zwarte peper
1 tl zout
2 el gladde pittige mosterd
2 el honing
1 el ahornsiroop
1 el sojasaus
1 el lookolie (zelfgemaakt : leg 4 tenen geschilde look in olijfolie en laat een week trekken)
400 ml + 100 ml koude kippenbouillon (mag van een blokje, maar kies dan zoutarm)
1 el maïzena
3 lente-uitjes
Voorbereiding klaar in 20 minuten
Tijd voor de bereiding: 6 uur op low en 0,5 uur op high of 3 uur op high
- Dep de kalkoenfilet droog. Indien hij uit de koelkast komt, laat hem dan een half uurtje op kamertemperatuur komen.
- Schil de uien en snipper ze fijn.
- Meng nu alle smaakmakers en specerijen met 400 ml kippenbouillon tot een glad mengsel.
- Schep een klein beetje saus op de bodem van de kom.
- Strooi de uien erop.
- Leg de kalkoenfilet op de uien.
- Giet de rest van de saus over de kalkoen.
- Zet de slowcooker gedurende 6 uur op low of gedurende 3 uur op high.
- Meng op het einde de maïzena met 100 ml kippenbouillon.
- Trek nu eerst het vlees met 2 vorken in draadjes uiteen. Meng goed met de saus.
- Giet nu het maïzenapapje bij de kalkoen en laat nog een half uur sudderen op high zodat de saus kan binden.
- Kuis en snipper de lente-ui.
- Strooi de lente-ui over de kalkoenschotel.
Serveer met aardappelen en groenten naar keuze of leg het vlees tussen een broodje.
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten