Recept: Homemade citroenlimonade
Ingrediënten voor 2 liter limonade
voor de suikersiroop (300ml)
250 ml water
200 g ruwe rietsuiker (vervang door 225g honing, 175g agave of een gelijkgestelde hoeveelheid zoetstof die tegen verwarmen kan)
voor de limonade
1500 ml water
300 ml vers citroensap (ongeveer 5 dikke citroenen)
300 ml suikersiroop
Klaar in 15 minuten
Koeltijd, minimum een uur
- Doe voor de siroop het water samen met de suiker in een pannetje en breng samen aan de kook. Zet het vuur lager en laat een drietal minuten pruttelen tot de suiker gesmolten is.
- Giet de siroop in een glazen fles of bokaal en laat afkoelen. Je kan de siroop 2 weken bewaren in de koelkast.
- Meng voor de limonade het water met het citroensap en de suikersiroop.
- Zorg dat alles goed gemengd is voor je het met behulp van een trechter in glazen beugelflessen doet.
- Zet de flessen in de koelkast.
- Als je weinig geduld hebt, maak je gebruik van ijsblokjes. Je kan zien op de foto dat we van een fles toch al eens moesten proeven ;-)
Beugelflessen vind je bij Dille en Kamille, Blokker of Xenos en kosten gemiddeld 3 euro per stuk.
Schol op de lente!!!
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten