Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

maandag 14 maart 2016

Wrapomelet (veggie)

Volkoren producten eten is veel beter dat geraffineerde producten. Bij volkoren zitten alle vezels, vitaminen en mineralen nog in het product. Bij witte bloem bijvoorbeeld is alles uit de bloem gehaald en blijft enkel het witte poeder over. Eigenlijk bevat die geen belangrijke voedingsstoffen meer.

Vezels zijn heel belangrijk voor je lichaam. Ze bevorderen je spijsvertering, zorgen ervoor dat je sneller en langer verzadigd bent, je suikerspiegel wordt er gelukkig van en je slechte cholesterol gaat ervan zakken. Nog meer redenen nodig om meer vezels te eten?

Let wel op. Meergranen is niet hetzelfde als volkoren. Bij meergranen zijn gewoon verschillende granen gebruikt, maar is het niet noodzakelijk het hele korreltje dat is gebruikt.

Eet niet alleen volkoren brood, maar vervang het eens door crackers of wraps. Varieer volop, zo blijft je maaltijd boeien.

Recept: Wrapomelet



Ingrediënten voor 4 personen

8 eieren
een scheutje melk
peper en zout
olijfolie
8 volkoren wraps
50 g gemalen kaas naar keuze
8 el gehakt bieslook

Klaar in een half uurtje

  • Klop de eieren samen met de melk, peper en zout los tot een gladde massa.
  • Verwarm een tl olijfolie in een pannetje dat ongeveer dezelfde grootte heeft als je wraps.
  • Giet een beetje van het eimengsel in de pan en bak een omeletje.
  • Schuif het op een bord.
  • Herhaal dit tot je 8 omeletjes hebt.
  • Leg je wraps open.
  • Leg op elke wrap een omeletje.
  • Strooi er een beetje gemalen kaas en gehakt bieslook op.
  • Rol de wraps stevig op en snij ze schuin in 2 delen.
  • Geef elke persoon 4 stukken van de wrapomelet.


Serveer met een salade naar keuze.
Bak gerust meer omeletjes. 's Morgens maak je een verse wrapomelet om mee te nemen als lunch.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten