Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

maandag 7 maart 2016

Pad thai met kip en garnalen

Pad Thai wil eigenlijk zeggen "gebakken op Thaise wijze".

Het is een populair eenpansgerecht met drooggebakken rijstnoedels dat in de Thaise steden en dorpen vaak wordt verkocht aan eetkraampjes.

Tamarindepasta is een typisch ingrediënt van Pad thai. Tamarinde wordt gemaakt van de vrucht van een tropische boom. De smaak van tamarinde is fris en zurig.

Recept: Pad thai met kip en garnalen



Ingrediënten voor 4 personen

300g rijstnoedels
1 rode chilipeper, fijn gehakt
3 teentjes look, geschild en fijngehakt
1 dikke wortel, geschild en in hele kleine blokjes
1 zoete puntpaprika, ontpit en in hele kleine blokjes
250 g sojascheuten of taugé
400 g kipfilet, in kleine stukjes gesneden
150 g roze garnalen, kleiner gesneden
1,5 el tamarindepasta
8 el vissaus
een scheutje water
2,5 el poedersuiker of palmsuiker
1 limoen in partjes
1 komkommer in schuine plakjes
3 gesnipperde lente-uitjes
3 el grof gesneden bieslook
4 el geroosterde ongezouten pinda's, fijngehakt
2 eieren
wokolie

Klaar in 45 minuten

  • Week de rijstnoedels 20 minuten in een kom koud water.
  • Meng de tamarindepasta met de vissaus, het water en de poedersuiker.
  • Verwarm een kl olie in een apart pannetje en bak de eieren tot een roerei. Laat afkoelen en verdeel in kleine stukjes.
  • Giet de rijstnoedels af en laat ze goed uitlekken.
  • Verwarm een scheutje wokolie in een ruime wok op paellapan.
  • Voeg de paprika en de wortel samen met de look en de chili toe.
  • Laat even bakken onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg de kip toe en bak goudbruin.
  • Laat enkele minuten bakken voor je de garnalen toevoegt.
  • Bak de garnalen een minuutje mee.
  • Voeg de saus toe en breng aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en laat 5 minuten doorkoken tot de noedels al het vocht hebben opgenomen. Ze zijn dan perfect beetgaar.
  • Roer de bieslook en het ei erdoor.
  • Schep in elk bord een mooie portie van het gerecht en werk af met de lente-ui, pinda's en komkommer.


Liefhebbers kunnen er wat zoete Thaise chilisaus bij eten.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!