Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

dinsdag 1 maart 2016

Pissaladière

Pissaladière is eigenlijk de Zuid-Franse versie van een pizza. Deze is heel sober samengesteld.

De garnituur bestaat voornamelijk uit ansjovis en olijven. Een Zuiders baksel dus.

Ansjovis is een visje dat maximum 20 cm groot wordt. Meestal worden ze veel kleiner gevangen en worden ze gezouten in olie verkocht. Voor je ze verwerkt, spoel je ze best in koud water zodat het meeste zout verdwijnt. Je kan ze ook een half uurtje laten weken in koud water om ze te ontzouten. Laat ze daarna goed uitlekken.

Recept: Pissaladière



Ingrediënten voor 1 grote rechthoekige vorm voor 4 personen

1 rechthoekige bladerdeeg kant en klaar
3 potjes ansjovisfilets
1 potje zwarte olijven zonder pit
75 g gemalen gruyère
2 zoete uien
een tl suiker
peper en zout
2 el olijfolie
1 losgeklopt ei

Klaar in een uurtje

  • Giet de ansjovisfilets af en leg ze een half uurtje in koud water. Haal ze eruit, spoel ze nog eens na en laat ze goed uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Giet de olijven af en laat goed uitlekken.
  • Schil de uien en snij ze in fijne blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en stoof de uien samen met de suiker en een beetje peper en zout helemaal zacht.
  • Laat ze een beetje afkoelen.
  • Leg de bladerdeeg open op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Maak aan elke zijde een opstaand randje door het deeg een beetje naar binnen te plooien.
  • Bekleed het deeg met de uien.
  • Leg de uitgelekte ansjovis in diagonale lijnen op het deeg. Vorm er ruiten mee door ze in 2 richtingen te leggen.
  • Verdeel de olijven tussen de ansjovis.
  • Bestrooi met de gemalen kaas.
  • Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.
  • Zet de pissaladière in de warme oven en bak ongeveer 20 minuten tot het deeg mooi bruin en krokant is.



Serveer met een lekkere salade.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten