Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

dinsdag 3 mei 2016

Chinese omelet

Vakantie met het gezin is altijd leuk. Dat is ook de periode dat onze meiden zelf de keuken in duiken en beginnen kokkerellen.
 
Onze oudste maakte een heerlijke Chinese omelet. Knap gebakken, goed op smaak gebracht en gevuld met heerlijk knapperige groenten.
 
De borden waren snel helemaal leeg. Het was heel lekker. Bedankt meid!

Recept: Chinese omelet



Ingrediënten voor 4 omeletten

12 eieren (M)
2 el sojasaus
2 el ketjap manis
5 el zonnebloemolie
200 g kleine champignons, gekuist en in 2 of 4 gesneden afhankelijk van de grootte
een klein struikje paksoi in reepjes
2 tomaten, ontpit en in blokjes
100 g sojascheuten
6 lenteuitjes, gekuist en in fijne ringetjes
peper en zout

Klaar in 30 à 40 minuten

  • Klop de eieren los met de sojasaus. Kruid met peper en een beetje zout en meng de lenteui erdoor.
  • Verwarm nu 1el olijfolie in de pan en bak de champignons gedurende een paar minuten. Haal ze uit de pan.
  • Verwarm je oven op 100°C.
  • Verwarm nu 1 el olie in de pan en voeg een vierde van het eimengsel toe. Zet het vuur zachter en laat de omelet half stollen.
  • Op dat moment leg je een vierde van de champignons, de paksoi, de tomaat en de sojascheuten op de omelet.
  • Klap de omelet aan 1 kant een beetje in en warm nog even door.
  • Schuif de omelet op een bord en hou warm in een voorverwarmde oven.
  • Bak op dezelfde manier nog 3 omeletten.
  • Haal de broden uit de oven en besprenkel elke omelet nu met een halve el ketjap manis.


Zo heb je je omelet nog zelden gegeten. Het zal smaken, daar ben ik zeker van.
Varieer met groenten, zo heb je telkens weer een nieuw gerecht.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten