Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

donderdag 12 mei 2016

Tofuburgers

Tofu is een vleesvervanger op basis van soja. Het heeft van zichzelf niet veel smaak dus het kan wel wat punch gebruiken.

Als je er burgers van wil maken, plet de tofu dan niet volledig, anders krijg je een veel te zachte structuur die niet zo smakelijk is om te eten. Als je de ingrediënten wat grover laat smaakt de burger heerlijk.

Recept: Tofuburgers



Ingrediënten voor 7 burgers

500 g tofu naturel
4 bosuitjes
4 el sesamzaad
4 el paneermeel
4 el gemalen Parmezaanse kaas
1 el gerookt paprikapoeder
peper en zout
2 kleine eitjes (misschien maar 1 nodig)
1 el olijfolie
4 el sojasaus
een handvol peterselie
panko (grof paneermeel) om te paneren

Klaar in een half uurtje
Rusttijd in de koelkast, minimum een uur

  • Plet de tofu fijn met een vork of snij in hele kleine blokjes.
  • Doe de bosuitjes en de peterselie in een cutter en hak fijn.
  • Meng de bosuitjes en de peterselie samen met het sesamzaad, het paneermeel, de kaas, paprikapoeder, peper en zout door de tofu.
  • Voeg één ei toe samen met de sojasaus en de olijfolie. Als je nu merkt dat het mengsel niet meer droog is en net goed om burgers van te maken dan voeg je het 2de ei niet meer toe. Het mag geen papje worden.
  • Maak je handen koud onder koud water en vorm 7 burgers uit het mengsel.
  • Doe de panko in een bord en paneer de burgers.
  • Leg ze op een schaal bekleed met bakpapier en laat ze minimum een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm olijfolie in een pan en bak de burgers mooi krokant.

Serveer tussen een broodje met verse mayonaise en veel groenten.

     

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten