Nog meer lekkers om mee te nemen als lunch of gewoon als tussendoortje. Hartige muffins zijn hier bij ons altijd een toppertje. De schaal is zo leeg.
Het is een leuk recept om met kinderen te maken. Ze serveren ze ook graag op hun verjaardagsfeestje.
Recept: Ham-kaasmuffins
Ingrediƫnten voor 12 muffins
100 g hamblokjes
100 g oude kaas, geraspt
200 ml melk
3 eieren
50 ml milde olijfolie + extra om de vorm in te vetten
300 g bloem
1 zakje bakpoeder
peper
eventueel zout
Klaar in een half uurtje
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem en het bakpoeder en haal door een zeef.
- Doe de melk, de eieren en de olijfolie bij de bloem en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de ham en de kaas toe en kruid met peper en eventueel nog wat zout.
- Vet de muffinvormpjes in met een beetje olijfolie en verdeel het beslag over de holtes.
- Zet de vorm in de warme oven en bak ongeveer 20 minuten tot ze mooi gekleurd en helemaal gaar zijn. Dit kan je checken door er met een prikker in te prikken. Als de prikker er helemaal proper uitkomt zijn de muffins gaar.
Serveer lauw of koud en geef er een salade bij als je het als lunch gaat serveren.
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten