Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

vrijdag 20 mei 2016

Frittata met asperges, artisjok en groene groenten

Een frittata is een goed gevulde omelet.
 
Het is in Italië ontstaan als armeluiskost. Alle restjes die er nog waren werden in een nieuw gerecht verwerkt. De mensen hadden geen geld om elke dag nieuwe ingrediënten aan te kopen.
 
Zoals je ziet is frittata een prima restverwerker. Je kan er dus volop mee variëren.

Recept: Frittata met asperges, artisjok en groene groenten



Ingrediënten voor 4 personen

12 eieren
50 ml melk
10 witte asperges, geschild, ontdaan van het houterige uiteinde en in stukken gesneden
10 groene asperges, ontdaan van het houterige uiteinde en in stukken gesneden
2 kopjes diepvrieserwten of verse doperwten
100 g verse jonge spinazie in 2 hoopjes verdeeld
6 artisjokbodems uit blik, in stukken gesneden
2 teentjes look, geschild en uitgeperst
8 lenteuitjes, gekuist en gesnipperd (verdeel in 4 hoopjes)
platte peterselie voor de afwerking, in 2 hoopjes verdeeld
peper en zout
4 el olijfolie
Parmezaanse kaas

Klaar in 45 minuten

  • Neem 2 kommen en klop in elke kom 6 eieren los met 25 ml melk.
  • Kruid dit mengsel met peper en zout en meng er telkens een uitgeperst teentje look door.
  • Blancheer de witte aspergesstukken. Laat ze goed uitlekken en verdeel in 2 hoopjes.
  • Blancheer de groene aspergestukken. Laat ze goed uitlekken en verdeel in 2 hoopjes.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Neem 2 pannen en  verwarm in elke pan 2 el olijfolie.
  • Stoof in elke pan de helft van de spinazie samen met een hoopje lenteui.
  • Voeg de helft van de artisjokken en een kopje erwtjes doe.
  • Voeg nu van elke kleur asperges een hoopje toe aan elke pan. en stoof alles nog even aan.
  • Zet het vuur lager.
  • Giet in elke pan het eimengsel en laat zachtjes stollen.
  • Wanneer het ei bovenaan nog een beetje vloeibaar is zet je de pannen in de oven.
  • Laat de frittata's nu verder stollen.
  • Wanneer ze helemaal gestold zijn haal je ze uit de oven.
  • Werk ze af met wat versgeraspte Parmezaanse kaas, de rest van de lenteui en wat peterselie en dien op.


Geef er eventueel extra gestoomde of gekookte asperges bij en geroosterd boerenbrood.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten