Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

maandag 2 mei 2016

salade van gestoomde heilbot met garnalen voor op je boterham

Met alle respect voor veel supermarkten en andere zaken die salades verkopen, maar salades voor op brood bevatten dikwijls meer saus dan wat ze beloven dat er in moet zitten.

Salades zelf maken kost je amper tijd en je weet perfect wat je erin doet.

Aan de slag dus!

Recept: Salade van gestoomde heilbot met garnalen voor op je boterham



Ingrediƫnten voor ongeveer 300 g salade

een stukje heilbotfilet van 200 g
100 g gepelde grijze garnalen
peper en zout
enkele takjes verse dille, zeer fijngehakt
2 lenteuitjes, heel fijn gesnipperd
1 el ongezoete Griekse yoghurt
1 tl mierikswortelpasta
1 tl mosterd
1 el zonnebloemolie
enkele druppels vers citroensap

Klaar in een half uurtje

  • Vul je stoomkoker met de nodige hoeveelheid water.
  • Leg je stukje vis in het stoommandje, kruid de vis met wat peper en zout en stoom het gaar in ongeveer 10 minuten.
  • Meng ondertussen de yoghurt met de mierikswortel, de mosterd, de olie, het citroensap en een beetje peper en zout.
  • Meng de garnalen met de dille en de lenteui.
  • Als de vis klaar is, haal je hem uit de stoomkoker en laat je hem volledig afkoelen.
  • Verkruimel de vis helemaal met een vork en voeg hem toe aan de garnalen.
  • Schep er wat dressing onder tot het voor jou voldoende is. Je moet een salade hebben die bestaat uit vulling en saus en niet andersom.
  • Neem een lekkere snede vers brood en besmeer rijkelijk met deze salade.


Wedden dat je vanaf nu je salades al eens meer zelf zal maken?

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten