Waarom zouden muffins altijd zoet moeten zijn? Probeer eens een hartige te maken. Heerlijk om mee te nemen als lunch. Met een goed basisbeslag kan je variëren zoveel je maar wil.
Ik ging vandaag de Zuiders toer op.
Recept: Hartige muffins met paprika, olijven en fetakaas
Ingrediënten voor 12 muffins
225g bloem (eventueel glutenvrij)
1 zakje bakpoeder (16g) (eventueel glutenvrij)
225g melk (eventueel lactosevrij)
1 ei
4 el groene olijventapenade (maak ze vers en anders goed kijken of ze gluten-en lactosevrij is indien dit nodig is)
50 g groene olijven, fijngehakt
1 rode paprika, gekuist en in hele kleine blokjes gesneden
1/2 tl chilipoeder
12 kleine blokjes fetakaas (kies zuivere, geen gemarineerde en vervang door een lactosevrije kaas indien nodig)
Voorbereiding: 20 minuten
Baktijd: 20 minuten
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de melk met het ei en de tapenade tot een glad mengsel.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven een mengkom.
- Maak een kuiltje in de bloem en strooi er de chilipoeder in.
- Voeg 2/3 van de paprikastukjes en alle olijven toe en meng onder de bloem.
- Voeg nu het melkmengsel toe en meng onder de bloem.
- Blijf mengen tot alle bloem verdwenen is. Het beslag mag korrelig blijven. Je moet het niet glad mengen, want anders bestaat het risico dat de muffins taai worden.
- Zet muffinpapiertjes in je vorm en verdeel het beslag over de vormpjes.
- Steek nu in het midden van elke vorm een stukje fetakaas.
- Strooi de rest van de paprika over de vormpjes.
- Zet de muffinplaat in de warme oven en bak ongeveer 20 minuten.
- Prik een tweetal minuten voor het einde van de baktijd met een metalen prikker in de muffins. Als de prikker er droog uit komt dan zijn ze helemaal gaar anders laat je ze nog even in de oven.
- Haal uit de oven en laat de muffins afkoelen op een rooster.
Serveer met een gemengde salade.
Werk de muffins eventueel af met wat verse oregano.
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten