Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

maandag 16 mei 2016

Wraps met hummus en gegrilde groenten

Wraps zijn een ideale middagmaaltijd. Je kan ze vullen met alles wat je nog aan restjes hebt liggen . Zowat alle groenten passen in een wrap.
Volg je inspiratie van het moment en probeer naar hartenlust.

Recept: Wraps met hummus en gegrilde groenten




Ingrediënten voor 8 wraps

8 meergranenwraps
1/2 rode zoetepuntpaprika, gekuist en in stukjes
1/2 gele zoetepuntpaprika, gekuist en in stukjes
1/2 oranje zoete puntpaprika, gekuist en in stukjes
1/2 aubergine, in kleine blokjes
1/2 courgette, in kleine blokjes
250 g kerstomaten, in 4
1 el provençaalse kruiden
1 el zout
een snuifje peper
4 el olijfolie

1 groot en 1 klein blikje kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
4 el tahin (sesampasta)
3 kl komijnpoeder
1 teentje look
peper en zout
een scheutje water

sesamzaad voor de afwerking

Klaar in 40 minuten

  • Begin met de hummus.
  • Doe alle ingrediënten in een hoge beker en mix glad met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als de pasta nog te stevig is.
  • Van dit recept heb je 2 volle confituurbokalen.

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Meng alle groenten op een ovenschaal en doe er de kruiden, peper en zout en de olijfolie bij.
  • Zet de schaal in de warme oven en rooster de groenten gedurende een half uurtje.
  • Haal uit de oven en laat wat afkoelen.


  • Leg de wraps open op je werkblad en besmeer elke wrap met een goeie lepel hummus.
  • Schep gegrilde groenten op de hummus en strooi er wat sesamzaad over.
  • Rol de wrap op tot een stevig pakketje.


Serveer met extra hummus voor de liefhebbers.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten