Wraps zijn een ideale middagmaaltijd. Je kan ze vullen met alles wat je nog aan restjes hebt liggen . Zowat alle groenten passen in een wrap.
Volg je inspiratie van het moment en probeer naar hartenlust.
Recept: Wraps met hummus en gegrilde groenten
Ingrediënten voor 8 wraps
8 meergranenwraps
1/2 rode zoetepuntpaprika, gekuist en in stukjes
1/2 gele zoetepuntpaprika, gekuist en in stukjes
1/2 oranje zoete puntpaprika, gekuist en in stukjes
1/2 aubergine, in kleine blokjes
1/2 courgette, in kleine blokjes
250 g kerstomaten, in 4
1 el provençaalse kruiden
1 el zout
een snuifje peper
4 el olijfolie
1 groot en 1 klein blikje kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
4 el tahin (sesampasta)
3 kl komijnpoeder
1 teentje look
peper en zout
een scheutje water
sesamzaad voor de afwerking
Klaar in 40 minuten
- Begin met de hummus.
- Doe alle ingrediënten in een hoge beker en mix glad met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als de pasta nog te stevig is.
- Van dit recept heb je 2 volle confituurbokalen.
- Verwarm de oven op 180°C.
- Meng alle groenten op een ovenschaal en doe er de kruiden, peper en zout en de olijfolie bij.
- Zet de schaal in de warme oven en rooster de groenten gedurende een half uurtje.
- Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
- Leg de wraps open op je werkblad en besmeer elke wrap met een goeie lepel hummus.
- Schep gegrilde groenten op de hummus en strooi er wat sesamzaad over.
- Rol de wrap op tot een stevig pakketje.
Serveer met extra hummus voor de liefhebbers.
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten