Het wordt warmer en dan zijn salades altijd welkom. Een salade is natuurlijk meer dan wat sla en een tomaat op je bord.
Ook deze salade is snel klaar en zit boordevol smaak.
Recept: Bulgursalade met veel smaak.
Ingrediƫnten voor 4 personen
275 g bulgur
3 lenteuitjes, gekuist en gesnipperd
1 bosje radijzen, gekuist en fijn gesneden
1 roze pompelmoes, gepeld tot op het vruchtvlees en dan de partjes van tussen de vliezen gesneden. Vang het sap op.
1 dikke wortel, geschild en in kleine blokjes
1/4 venkel, in kleine blokjes
200 g pikante chorizo, in blokjes of schijfjes
peper en zout
6 el olijfolie
2 el wittewijnazijn
een tiental basilicumblaadjes, fijngesneden
de blaadjes 4 takjes oregano, gehakt
een klein bosje peterselie, fijngehakt
een beetje Parmezaanse kaas in sliertjes (dunschiller)
Klaar in een 45 minuten.
- Doe de bulgur in een mengkom en overgiet met 550 ml kokend water (of kijk op de verpakking). Laat zo 10 minuten weken.
- Blancheer de wortel en de venkel ondertussen enkele minuten. Ze moeten beetgaar zijn.
- Roer de bulgur los met een vork en kruid hem met peper en zout.
- Laat even afkoelen.
- Voeg de lenteuitjes, de radijzen, de wortel en de venkel toe en meng goed.
- Voeg de chorizo toe.
- Voeg de olijfolie en de wittewijnazijn toe en de helft van het pompelmoessap. Het pompelmoessap zal het pikante van de chorizo een beetje breken.
- Snij de partjes pompelmoes nog wat kleiner en doe ze bij de salade.
- Zet de salade nu een kwartiertje in de koelkast.
- Meng de gehakte kruiden er als laatste onder, zo behouden ze hun frisgroene kleur.
- Kruid eventueel nog extra bij met peper en zout en dien op.
- Werk af met wat extra kruiden en enkele Parmezaansliertjes.
Serveer met een lekker glaasje muntthee of zelfgemaakte mojitolimonade (zie blog).
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten