Wat in godsnaam is dat???
Kielbasa hash is een Pools eenpansgerecht met groenten, aardappelen en worstjes. Zeg nu zelf, wie lust dat nu niet !
Dit gerecht is een topper als je veel eters krijgt.
Het is makkelijk en budgetvriendelijk en een perfecte restverwerker. Varieer met de groenten en maak er telkens een andere versie van.
Recept: Kielbasa hash
Ingrediƫnten voor 4 personen
600 g chipolataworst
4 teentjes look, geschild en fijne gesneden
2 dikke uien, geschild en gesnipperd
1 gele, 1 groene en 1 rode paprika, gekuist en in blokjes
6 grote aardappelen, geschild en in blokjes
1 dikke courgette of 2 kleintjes, gespoeld en in blokjes
olijfolie
peper en zout
1/2 el gerookt paprikapoeder
gehakte peterselie voor de afwerking
Klaar in 45 minuten
- Verwarm de oven op 180°C.
- Verwarm 1 el olijfolie in een stevige pan en bak hierin de chipolata gaar. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Bak in het bakvet van de worst de aardappelblokjes mooi bruin en gaar. Dit duurt zo'n 8 minuutjes.
- Ondertussen verwarm je 1 el olijfolie in een andere pan en daarin stoof je de ui en de look.
- Voeg de paprikablokjes toe aan de ui en bak mee.
- Kruid de groenten met peper en zout en het paprikapoeder.
- Voeg de courgetteblokjes toe en laat meebakken.
- Als de groenten net gaar zijn doe je ze over in een ovenschaal.
- Voeg de aardappelen die ondertussen helemaal goed zijn toe aan de groenten.
- Snij de worstjes in stukjes en voeg ze bij de groenten en de aardappelen.
- Meng alles goed onder elkaar en zet de schotel nog een tiental minuten in de warme oven. Zo wordt de worst ook goed warm.
- Haal de schotel uit de oven en strooi de gehakte peterselie erover.
Verdeel het gerecht. Wedden dat er vlug zal worden bijgenomen?
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten