Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

maandag 25 januari 2016

Wraphapjes

We zijn nog altijd in de nieuwjaarsmaand, dus er mag nog wat gefeest worden. Lekkere hapjes zijn dan altijd welkom.

Een manier om snel veel hapjes te hebben is dit receptje. Besmeer wraps met iets naar keuze, rol ze op en snij ze in stukjes.

Met dit recept maak je een 60-tal wraphapjes. Genoeg om een hele hoop volk lekkers te geven.

Recept: Wraphapjes

Wraphapjes met geitenkaas/ricotta/honing/tijm en walnoten



4 meergranenwraps
150 g verse geitenkaas natuur
150 g ricotta
4 el honing
blaadjes van enkele takjes tijm, fijngehakt
peper
50 g walnoten

Bereiding: 20 minuten

Roer de geitenkaas samen met de ricotta, de honing, de tijm en de peper tot een gladde massa.
Hak de walnoten kleiner.
Bestrijk de wraps met de kaascrème en bestrooi met de walnoten.
Rol de wraps strak op en snij ze in stukjes.



Wraphapjes met verse hummus, sesamzaad en rucola



4 meergranenwraps
150 g kikkererwten (mag uit blik, mag vers gekookt)
1 à 2 el tahin (sesampasta, kies de witte variant)
een teentje look
1 el komijnzaad
peper en zout
citroensap
1,5 dl olijfolie
eventueel een scheutje water
enkele blaadjes rucola
sesamzaadjes


Bereiding: 20 minuten

Giet de kikkererwten af en spoel ze goed onder koud water.
Schil de look.
Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan en maal het in de vijzel tot poeder. Zo krijgt je specerij nog meer smaak.
Doe de kikkererwten, de tahin, de look, het komijnpoeder en de olijfolie in de blender.
Mix tot een fijne pasta.
Voeg eventueel nog wat olijfolie en wat water toe als de pasta te vast is.
Kruid extra met peper en zout en een beetje citroensap.
Smeer de wraps in met de pasta en strooi er wat sesamzaadjes op. Leg er enkele blaadjes rucola tussen.
Rol de wraps stevig op en snij ze in reepjes.

 
 
Laat de gasten maar komen!!
 
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten