Kijk wat er nog in je koelkast ligt of ga langs bij de groenteboer en werk met groentjes van het seizoen.
Recept: Pasta-ovenschotel met veel groentjes
Ingrediënten voor 4 personen
300 g farfalle (strikjes)
1 middelgrote courgette
150 g doperwten (diepvries)
10 zwarte olijven zonder pit
2 dikke tomaten
1 pot gegrilde rode paprika's
150 g peultjes
150 g serranoham
150 g fetakaas
500 ml groentebouillon (mag van een blokje)
1 el gedroogde oregano
peper en zout
- Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
- Kuis de peultjes en snij in stukken.
- Kook de pasta 2 minuten minder dan de aanwijzingen op de verpakking. Straks zal de pasta nog verder garen in de bouillon als de schotel de oven in gaat.
- Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de peultjes toe.
- Giet de pasta en de peultjes af en zet opzij.
- Snij de courgette in de lengte in 4 en verwijder de pitjes. Snij dan in blokjes.
- Snij de olijven in stukjes.
- Laat de paprika's uitlekken en snij ze in reepjes.
- Snij de serranoham in reepjes.
- Verwarm de groentebouillon.
- Verkruimel de feta.
- Snij de tomaten in dunne plakjes en zet ze opzij voor de afwerking.
- Meng nu de pasta, de oregano, een beetje peper en zout en alle groenten (ook de bevroren doperwten, maar niet de tomaten) en de ham in een grote ovenschotel die je een beetje invette met olijfolie.
- Overgiet met de groentebouillon.
- Leg de tomaten mooi op de pasta en strooi er de verkruimelde feta over.
- Zet nu 20 à 25 minuten in de oven tot alles goed warm is.
Een Zuiderse ovenschotel met veel smaak, smakelijk !!
Lieve kookgroetjes van Katrijn !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten