Al je favoriete beleg kan ertussen als het maar makkelijk te rollen is.
Recept: Snelle broodrolletjes voor bij de lunch.
Ingrediƫnten voor 8 rolletjes
8 sneetjes van een vierkant brood naar keuze
een 30 tal mooie spinazieblaadjes
8 mooie sneetjes ham ter grootte van je broodsneetjes
4 el zonnebloemolie
1 el agavesiroop
1 kl scherpe mosterd
peper en zout
nodig: een deegrol, 8 stukken aluminiumfolie
Klaar in een half uurtje
- Snij de korsten van het brood.
- Rol elk sneetje brood plat met een deegrol. Let wel op dat je het brood niet scheurt.
- Meng de olie met de agave en de mosterd tot een mooi glad sausje.
- Kruid het sausje met peper en zout.
- Strijk op elk sneetje een lepel saus open. Gebruik ook niet teveel saus want dan wordt je brood te nat.
- Leg hierop de blaadjes spinazie en dan een sneetje ham.
- Rol het sneetje voorzichtig, maar toch strak op en draai het in een stukje aluminiumfolie. Sluit de zijkanten van het aluminium goed.
- Leg de rolletjes een uurtje in de koelkast zodat ze mooi stevig worden.
- Haal de rolletjes uit het aluminium en snij ze aan de zijkanten een beetje bij.
- Snij ze vervolgens in twee.
Neem je ze mee naar school of naar het werk, haal ze dan pas uit hun verpakking net voor je ze gaat opeten.
Besmeer het brood eens met vers gemaakte cocktailsaus en leg er een beetje ijsbergsla en gerookte zalm op.
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten