Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

donderdag 21 april 2016

Zalm met een Zuiders korstje

Een goed stukje vis op z'n tijd is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens erg gezond.
 
Vis bevat een hoop goeie onverzadigde vetten zoals Omega 3. Dit is van super belang voor je hersenen. Vette vis bevat nog meer van dit Omega 3. Daarom is het aangeraden om minstens 1 keer per week vette vis te eten.
 
Zalm is een vet visje waarmee je heel wat lekkere dingen kan bereiden. Sla hem dus maar snel aan de haak!

Recept: Zalm met een Zuiders korstje



Serveer met een gemengde groene salade en geroosterde aardappelen of geef er geroosterde tomaten en pasta bij.

Ingrediënten voor 4 personen

700 à 800 g zalmfilet in 7 à 8 mooie stukken gesneden.
8 kl verse tomatentapenade (zoek maar op op de blog) of kant en klaar
8 afgestreken el paneermeel
4 el geraspte Parmezaanse kaas
1 sjalotje, geschild en fijngesneden
een handvol verse dille, fijngehakt
5 el olijfolie
zout
peper
een scheutje citroensap

Klaar in een half uurtje

  • Verwarm de oven op 180° op grillstand.
  • Doe 4 el olie in een ovenschaal.
  • Meng peper en zout, citroensap en de dille door de olie.
  • Dep de stukken vis droog met keukenpapier en wentel ze door de kruidenolie.
  • Zorg dat uiteindelijk de mooie kant naar boven ligt.
  • Laat de vis zo 5 minuten rusten.
  • Strooi het sjalotje over de vis.
  • Schep op elk stuk vis wat tapenade en strijk dit open.
  • Strooi hierover op elk stuk een el paneermeel.
  • Strooi de kaas over het paneermeel en verdeel er de laatste el olijfolie over.
  • Zet de vis nu vrij laag in de oven zodat hij niet te snel kleurt. Als hij bovenaan te snel korst, is hij vaak binnenin nog niet gaar.
  • Zet de vis zo'n 10-tal minuten in de oven tot hij halfvast aanvoelt wanneer je er met de achterzijde van een koffielepeltje op duwt. De vis is nu net nog glazig vanbinnen.
  • Haal de vis uit de oven en serveer.


Hou je meer van witte vis, dan kan dit recept perfect met kabeljauw of pollakfilet.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten