Al meermaals hield ik een pleidooi voor noten. Noten zijn supergezond. Ze bevatten wel veel vetten, maar dit zijn goeie vetten. De onverzadigde soort dus.
Varieer, want het aanbod is ruim.
Vandaag maak ik voor jullie een noten-pittenbrood. Ook pitten bevatten hopen mineralen en vitaminen die nuttig zijn voor het goed functioneren van ons lichaam.
En zoals de naam zelf zegt, ze geven ons pit!
In dit brood kan je de noten vervangen door de soort die je maar wenst. Ook met de pitten kan je variëren.
Als je 's morgens je mengeling maakt, hoef je het 's avonds enkel nog te bakken.
Recept: Noten-pittenbrood
Ingrediënten voor een broodje van ongeveer 12 porties
70 g zonnebloempitten
70 g pompoenpitten
75 g ongezouten pinda's of amandelen
125 g havervlokken
2 el chiazaad
375 ml water
1 el olijfolie
Voorbereiding: 10 minuten
Wachttijd: minimum 2 uur tot een hele dag of nacht
Baktijd: 20 + 30 à 40 minuten
- Bekleed een bakblik met aluminiumfolie.
- Meng de pitten, zaden, vlokken en noten in de vorm.
- Giet het water en de olie erbij en meng tot een mooi geheel.
- Laat het mengsel nu rusten gedurende minimum 2 uur.
- Het deeg wordt nu heel stevig.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bak het brood 20 minuten. Het wordt nu al krokant aan de buitenkant.
- Na 20 minuten stort je het brood op een bakblik waarop bakpapier ligt.
- Verwijder de folie en laat het brood nu nog 30 à 40 minuten bakken.
- Als je erop klopt moet het hol klinken.
- Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt.
- Verdeel het in plakjes en serveer met boter of notenpasta of gewoon zo als tussendoortje.
-
Dit broodje vult heel goed, dus schrik niet als je na één sneetje geen honger meer hebt.
Dit brood is heerlijk bij de kaastafel of serveer het eens met verse vijgenconfituur. Heerlijke combinaties!!
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten