Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

dinsdag 19 april 2016

Pilav met doperwten en broccoli (veggie, lactose-en glutenvrij)

Pilav is een graangerecht uit het Midden-Oosten. Meestal wordt het met rijst gemaakt.
Door er steeds weer verschillende kruiden en groenten aan toe te voegen krijg je 1001 varianten.
 
Laat je inspiratie de vrije loop zou ik zeggen!

Recept: Pilav met doperwten en broccoli



Ingrediƫnten voor 4 personen:

300 g basmatirijst
3 el olijfolie
1 ui, geschild en gesnipperd
4 stengels bleekselderij in kleine stukjes
2 teentjes look, geschild en geperst
2 tl geraspte citroenschil
peper en zout
150 ml witte wijn
1 liter groentebouillon (glutenvrij!)
een stronk broccoli verdeeld in kleine roosjes
200 g doperwten (vers of diepvries)
2 el peterselie, fijngehakt
een handvol gehakte witte amandelen om af te werken


Klaar in 40 minuten

  • Verwarm de olijfolie in je wok en zet je vuur zachter.
  • Voeg de ui en de selder toe en stoof zachtjes aan gedurende een minuut of 4.
  • Voeg de look en de citroenschil toe en laat een minuutje meestoven.
  • Voeg nu de rijst toe en meng goed onder de rest.
  • Blus met de witte wijn, zet het vuur een beetje hoger en wacht tot de wijn bijna helemaal is opgenomen door de rijst voor je de groentebouillon toevoegt.
  • Nadat je de bouillon in de wok deed, dek je de wok af met een deksel. Laat de pilav op een zacht vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Voeg dan de erwten en de broccoli toe en laat nog 3 minuten verder pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en laat enkele minuten rusten.
  • Kruid met peper en zout naar smaak.
  • Roer de gehakte peterselie onder de pilav en werk af met de amandelen.


Liefhebbers kunnen er falafel bij eten.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!