Vandaag ging de keuze naar Italiaanse bollen. Ze smaken zo lekker naar het zuiden.
Recept: Italiaanse ei-bol
Ingrediƫnten voor 4 bollen.
4 Italiaanse bollen
6 eitjes
peper en zout
2 romatomaten
zelfgemaakte tomatentapenade
http://kookdagboekkatrijn.blogspot.be/search?q=tapenade
een beetje tuinkers
enkele schilfers Parmezaanse kaas
4 kl lookmayonaise
Klaar in een half uurtje
- Klop de eitjes los en kruid ze met peper en zout.
- Smelt een beetje boter in een pan en bak 1/4 van het mengsel tot een omeletje.
- Smelt opnieuw boter en bak nog 3 omeletjes.
- Leg de omeletjes op een bord en laat ze afkoelen.
- Snij de tomaten in schijfjes.
- Knip de tuinkers van het matje.
- Snij de bollen door en besmeer ze met tapenade.
- Vouw een omeletje dubbel en dan nog eens dubbel en leg het op de tapenade.
- Leg er per bol enkele schijfjes tomaat op.
- Werk af met de tuinkers en de kaas.
- Besmeer de bovenste helft van de bol met 1 kl lookmayonaise.
- Leg het deksel nu op de bol.
Smullen maar!!!
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten