Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

woensdag 13 april 2016

Hartige beignets (veggie)

Wat steek je in godsnaam altijd in je broodtrommel? Neem je weer je toevlucht tot de broodjeszaak op de hoek? Wordt het weer de boterham met kaas die zo vertrouwd is?

Stap eens uit je comfortzone en durf creatief zijn. Eieren en wat bloem heeft iedereen altijd in huis. Welke groenten liggen er nog in de koelkast of in je vriesvak? Zorg dat je altijd verse tuinkruiden op je vensterbank of in je tuin hebt staan.  Kijk in tijdschriften en zoek op het internet. Op pinterest vind je bijvoorbeeld heel snel lunchideetjes die amper tijd vragen.

Het receptje dat ik jullie vandaag geef is een prima restjeswreter.  Het vraagt daarbovenop ook nog eens weinig werk om het te maken.

Recept: Hartige beignets







Ingrediënten voor 18 beignets van ongeveer 10 cm doorsnede

250 ml magere melk
4 eieren
250 g zelfrijzende bloem
400 g doperwten (vers, eerst even blancheren dan of diepvries)
200 g maïskorrels uit blik, goed gespoeld en uitgelekt
1/2 rode paprika, gekuist en in kleine stukjes
1/2 rode chilipeper, ontpit en fijngehakt
een handje peterselie fijngehakt
een tiental verse oreganoblaadjes fijngehakt
100 g 20+ kaas in kleine blokjes
olijfolie
peper en zout


Vervang de maïs door geraspte wortel en de erwten door courgetteblokjes. Vervang hier de peterselie door koriander.
Vervang de helft van de maïs door tonijn op water en voeg in plaats van paprika, fijngehakte olijven toe, vervang de kaas door feta.
Vervang de maïs door fijngesneden gebakken kipfilet.

Klaar in een half uurtje.

  • Meng de melk met de eieren en de bloem tot een glad beslag.
  • Voeg de groenten, de chili en de kruiden toe aan het beslag.
  • Voeg ook de kaas toe en meng alles goed door elkaar.
  • Kruid het beslag met peper en zout. Heb geen schrik om te kruiden. Dit beslag kan wel wat pit gebruiken.
  • Verwarm nu de olijfolie in een ruime anti-kleefpan. Zet het vuur niet te hoog.
  • Schep 3 hoopjes van het beslag in de pan en duw ze een beetje plat. Laat mooi bruin bakken en draai de beignets dan met een spatel om.

  • Bak ze ook aan de andere kant mooi bruin.
  • Schep ze op een bord en hou warm.
  • Verwarm opnieuw wat olie en bak opnieuw een portie.
  • Ga zo verder tot het beslag is opgebruikt.
  • Je hebt nu een 18-tal beignets.
  • Serveer er een gemengde salade naar keuze bij of snij tomaten heel fijn tot een salsa om erbij te eten.


Je kan de beignets warm of koud eten. Je kan ze ook perfect invriezen om later in de microgolfoven even op te warmen.

Toast eens een pitabroodje, snij het open en steek er een beignet in samen met een beetje ijsbergsla. Zo heb je een apart broodje.

Wil je er graag nog een sausje bij meng dan wat magere yoghurt met een lepeltje mayonaise. Snij er wat verse tuinkruiden door en je hebt je eigen dressing.

Je collega's zullen je smeken om het recept!!!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten