Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

donderdag 21 april 2016

Boekweitbolletjes met noten en rozijnen (glutenvrij - check de rozijnen)

Boekweit is een graan dat door mensen met glutenproblemen goed wordt verdragen. Boekweitmeel is 100% glutenvrij.


Recept: Boekweitbolletjes met noten en rozijnen



Ingrediƫnten voor 9 bolletjes

500 g boekweitmeel + extra
400 ml ongezoete karnemelk
1 tl zout
5 tl lsuiker
1.5 tl baking soda
100 g gepelde hazelnoten
100 g rozijnen (let op gluten)

Klaar in 45 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle ingrediĆ«nten tot een stevig deeg.
  • Doe wat meel op je handen en vorm 9 mooie bolletjes van het deeg.
  • Leg de bolletjes op de bakplaat.
  • Snij elk bolletje kruislings in en strooi er een beetje meel over.
  • Bak de bolletjes gedurende 30 minuten.
  • Ze moeten hol klinken als je er onderaan op klopt. Zo weet je dat ze gaar zijn.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.
  • Eet ze kraakvers.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!