Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

donderdag 21 april 2016

Boekweitbolletjes met noten en rozijnen (glutenvrij - check de rozijnen)

Boekweit is een graan dat door mensen met glutenproblemen goed wordt verdragen. Boekweitmeel is 100% glutenvrij.


Recept: Boekweitbolletjes met noten en rozijnen



Ingrediƫnten voor 9 bolletjes

500 g boekweitmeel + extra
400 ml ongezoete karnemelk
1 tl zout
5 tl lsuiker
1.5 tl baking soda
100 g gepelde hazelnoten
100 g rozijnen (let op gluten)

Klaar in 45 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle ingrediĆ«nten tot een stevig deeg.
  • Doe wat meel op je handen en vorm 9 mooie bolletjes van het deeg.
  • Leg de bolletjes op de bakplaat.
  • Snij elk bolletje kruislings in en strooi er een beetje meel over.
  • Bak de bolletjes gedurende 30 minuten.
  • Ze moeten hol klinken als je er onderaan op klopt. Zo weet je dat ze gaar zijn.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.
  • Eet ze kraakvers.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten