Recept: Boekweitbolletjes met noten en rozijnen
Ingrediƫnten voor 9 bolletjes
500 g boekweitmeel + extra
400 ml ongezoete karnemelk
1 tl zout
5 tl lsuiker
1.5 tl baking soda
100 g gepelde hazelnoten
100 g rozijnen (let op gluten)
Klaar in 45 minuten
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng alle ingrediƫnten tot een stevig deeg.
- Doe wat meel op je handen en vorm 9 mooie bolletjes van het deeg.
- Leg de bolletjes op de bakplaat.
- Snij elk bolletje kruislings in en strooi er een beetje meel over.
- Bak de bolletjes gedurende 30 minuten.
- Ze moeten hol klinken als je er onderaan op klopt. Zo weet je dat ze gaar zijn.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Eet ze kraakvers.
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten