Om het einde van de winter een beetje te vieren, maak ik nog even een stoemp met de laatste zoete wintergroenten.
Eet er naar keuze een vegetarische schnitzel of burger bij of ga voor een stukje varkensvlees.
Recept: Stoemp van zoete groenten met mosterd
IngrediĆ«nten voor 4 Ć 6 personen
Tip: weeg je groenten en neem dan 1/3 van het gewicht in kruimige aardappelen, zo heb je steeds de goeie verhouding voor een smakelijke groentestoemp.
5 winterwortelen, geschild en in grove stukken
2 stevige pastinaken, geschild en in grove stukken
1 kleine knolselder, geschild en in grove stukken
1/3 van het groentegewicht in kruimige aardappelen, geschild en in grove stukken
2 uien, geschild en in grove stukken
2 el milde graanmosterd
peper en zout
een laurierblaadje
enkele takjes tijm
1 el boter
eventueel lenteui om af te werken
Klaar in een half uurtje
- Doe alle groenten samen met de aardappelen en de uien in een ruime kookpot.
- Voeg de laurier en de tijm toe en zet alles net niet onder water.
- Breng aan de kook en laat een kwartiertje verder pruttelen tot alle groenten goed gaar zijn.
- Giet de helft van het kookvocht af. De rest laat je in de pot. Hiermee kan je de groenten stampen. Het kookvocht zit boordevol smaak.
- Verwijder de laurier en de tijmtakjes.
- Stamp de groenten grof zoals het bij een echte stoemp hoort.
- Voeg de mosterd en de boter toe en meng goed onder de stoemp.
- Kruid met peper en zout en werk eventueel af met wat gesnipperde lenteui.
Op deze manier heb je snel een hele kom lekkere groenten. Ook kleine kinderen vinden dit heerlijk.
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten