Ook onze jongste maakt lekkere dingen. De appel valt niet ver van de boom zeker ;-).
Ze houdt vooral van dessertjes maken.
Vandaag maakte ze een heel snelle versie van appelflapjes.
Je maakt ze klaar in een kwartiertje en de oven doet de rest van het werk.
Bedankt Ellen!
Recept: Snelle appelflapjes
Ingrediënten voor 6 flapjes
1 rechthoekige bladerdeeg kant en klaar
2 el abrikozenconfituur
1 dikke jonagold of 2 kleintjes
kaneelpoeder
1 losgeklopt ei
een beetje fijn kristalsuiker
Klaar in 35 à 40 minuten
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Verwijder het klokhuis uit de appel en snij hem eerst in schijfjes en dan in reepjes.
- Rol het deeg open en verdeel het in 6 gelijke delen.
- Schep in het midden van elk flapje in wording een beetje abrikozenconfituur.
- Leg daarop wat appelreepjes.
- Strooi er een beetje kaneelpoeder over.
- Vouw de flapjes dicht in de vorm van een driehoekje en duw de randjes goed dicht met behulp van een vork.
- Strijk de flapjes in met het ei zodat ze bij het bakken mooi bruinen.
- Strooi heel voorzichtig een heel dun laagje kristalsuiker bovenop de flapjes.
- Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak ze ongeveer 20 à 25 minuten tot ze mooi bruin en krokant zijn.
- Haal ze uit de oven en serveer ze met een bolletje ijs en enkele blauwe bessen.
- Werk af met een beetje poedersuiker.
Bedankt voor dit lekker zoetje, m'n zoetje x
Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten